EUR: 333,68 Ft
CHF: 303,46 Ft
2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Sport

Döbbenetes kikre hasonlítanak a foci-vb sztárjai

Anulu, Ted Mosby, vagy éppen Szürke féreg – mintha csupa népszerű karakter alteregója szaladgálna a focipályán a most zajló világbajnokságon. Összegyűjtöttük a legviccesebbeket.

Már csak három meccs van hátra az oroszországi focivébén, az eddig lejátszott hatvan találkozó pedig nemcsak a játékról marad emlékezetes. Hanem arról, hogy a pályára lépő labdarúgók közül többen is emlékeztetnek valakire.


Ted Mosby és Guillermo Ochoa 

Már régóta téma az Így jártam anyátokkal című sikersorozat rajongói körében az a feltűnő hasonlóság, ami Ted Mosby és a mexikóiak kapusa Guillermo Ochoa  között van. Mutatjuk:


A hasonlóságra egyébként a Tedet alakító színész Josh Radnor már a négy évvel ezelőtti, Twitter-bejegyzésben reagált, ebben azon viccelődött, hogy milyen nehéz egyszerre védeni a mexikói kaput és készülni a legújabb darabjára. A poén aztán a mostani vb-n újra előkerült és már magyar nyelvű mém is készült róla.

További érdekesség, hogy valójában nem is igazán Ted, hanem sorozatbeli alteregója “mexikói pankrátor Ted” hasonlít igazán a kiváló hálóőrre.

 

Barney Stinson és Ivan Rakitic

Ugyan ez kissé erőltetett, de a “Ted-Ochoa” analógiára készült egy mém Ivan Rakiticról, a horvátok sztárjáról, aki az internetes művész szerint Ted barátjára Barney Stinsonra hasonlít. Szerintünk annyira nem, a poén mindenesetre jó: “Gyerekek, elmesélek egy hihetetlen sztorit arról, hogy vett rá Barney bácsikátok arra, hogy játsszak a vb-én és becsajozzak.”

 

Anulu és Marouane Fellaini

Ki ne emlékezne a Kincs, ami nincs című örök érvényű Bud Spencer és Terenc Hill klasszikusra? A történet szerint a két “jóbarát” egy lakatlan szigeten köt ki, ahol egy eddig ismeretlen bennszülött törzzsel és egy  a 2. világháború óta a szigeten “harcoló” japán katonával találkoznak. A katonatiszt és a törzs vezetőjének “Mammának” fia Anulu pedig – főleg jellegzetes hajkoronája miatt – hasonlít a belgák sztárjára Marouane Fellainira. Erre a Trollfoci már tavaly felhívta a figyelmet, persze a vébé miatt most újra előkerült a dolog.

Anulunak akár az ikerpárja is lehetne ez a bunkó:

Gepostet von TrollFoci am Mittwoch, 9. August 2017

Sőt, a szuperizgalmas belga-japán nyolcaddöntő (3-2) után aktualizálták is a poént, amiben a japán parancsnok felrója “Anulu-Fellaininek”, hogy gólt rúgott hazájának.

 

Snoop Dogg és Aliou Cissé

Valószínűleg főleg a hajviselet és a szemüveg miatt érzik úgy sokan, hogy  Aliou Cissé a szenegáli válogatott szövetségi kapitánya és Snoop Dogg amerikai rapper igazi ikertornyok. A Footy Jokes nevű Twitter oldal például megjegyzi, hogy kétségkívül az afrikai mester a legvagányabb szövetségi kapitány a világbajnokságon. A rapper egyébként korábban egy mezt is kapott Clément Diop szenegáli focistától.

Cissé egyébként nemcsak fizimiskában, de vagányságban is felveszi a versenyt a zenésszel, nem csoda, ha a vb egyik kedvence lett az internetes mémgyártók körében. Gólöröme például legendás lett:

 

Jamie Lannister és Hervé Renard

A Trónok harca rajongói sem maradnak vb-hasonmás nélkül: Hervé Renard a marokkóiak francia szövetségi kapitánya ugyanis kiköpött mása a sorozat egyik karakterének, Jamie Lannisternek.

 

Szürke Féreg és Kylian Mbappé

Nemcsak Hervé Renard az egyetlen Trónok harca-hasonmás a világbajnokságon. Kylian Mbappé a franciák 19 éves sztárja döbbenetesen hasonlít Szürke Féregre a Makulátlanok mindig rendíthetetlen parancsnokára. A franciák most azt remélik, hogy a fiatal csatár ugyanolyan sikeresen vezeti majd a vasárnapi döntőben a gall seregeket, ahogy például a Makulátlanuk harcoltak Daenerysért.

 

Kapcsolódó Cikkek