EUR: 323,04 Ft
CHF: 286,90 Ft
2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb Kecskemét

Döntőben a bugaci film

A II. Hét Domb Filmfesztivál döntőjébe jutott Az Aranymonostor ereklyéje című ismeretterjesztő film. Az alkotás egyebek mellett a bugaci Aranymonostornál talált Szent Péter-ereklyetartó feltárásának körülményeit mutatja be.

Aranymonostornál talált Szent Péter-ereklyetartó feltárásának körülményeit mutatja be a film
Fotó: Facebook

A filmet légi felvételek, kétdimenziós rajzolt, animált részletek és háromdimenziós jelenetek is színesítik. A filmfesztiválra több mint 200 alkotás érkezett, hét kategóriában. Az előzsűri elmondása szerint a mezőny nagyon erős volt. Ha lett volna mód, több filmet is a döntőbe juttattak volna. Nagyon sok film esetében egy-öt pont választotta el a döntőbe jutástól az alkotásokat.


A döntősök zsűrije, Rófusz Ferenc, Koltai Róbert és Halmy György megkezdte az értékelő munkát. A győztes munkákat szeptember 3-a és 9-e között lehet megtekinteni a II. Hét Domb Filmfesztiválon, Komlón.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.