EUR: 323,46 Ft
CHF: 286,69 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Kecskemét

Döntőben a bugaci film

A II. Hét Domb Filmfesztivál döntőjébe jutott Az Aranymonostor ereklyéje című ismeretterjesztő film. Az alkotás egyebek mellett a bugaci Aranymonostornál talált Szent Péter-ereklyetartó feltárásának körülményeit mutatja be.

Aranymonostornál talált Szent Péter-ereklyetartó feltárásának körülményeit mutatja be a film
Fotó: Facebook

A filmet légi felvételek, kétdimenziós rajzolt, animált részletek és háromdimenziós jelenetek is színesítik. A filmfesztiválra több mint 200 alkotás érkezett, hét kategóriában. Az előzsűri elmondása szerint a mezőny nagyon erős volt. Ha lett volna mód, több filmet is a döntőbe juttattak volna. Nagyon sok film esetében egy-öt pont választotta el a döntőbe jutástól az alkotásokat.


A döntősök zsűrije, Rófusz Ferenc, Koltai Róbert és Halmy György megkezdte az értékelő munkát. A győztes munkákat szeptember 3-a és 9-e között lehet megtekinteni a II. Hét Domb Filmfesztiválon, Komlón.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.