2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb Kecskemét

Döntőben a bugaci film

A II. Hét Domb Filmfesztivál döntőjébe jutott Az Aranymonostor ereklyéje című ismeretterjesztő film. Az alkotás egyebek mellett a bugaci Aranymonostornál talált Szent Péter-ereklyetartó feltárásának körülményeit mutatja be.

Aranymonostornál talált Szent Péter-ereklyetartó feltárásának körülményeit mutatja be a film
Fotó: Facebook

A filmet légi felvételek, kétdimenziós rajzolt, animált részletek és háromdimenziós jelenetek is színesítik. A filmfesztiválra több mint 200 alkotás érkezett, hét kategóriában. Az előzsűri elmondása szerint a mezőny nagyon erős volt. Ha lett volna mód, több filmet is a döntőbe juttattak volna. Nagyon sok film esetében egy-öt pont választotta el a döntőbe jutástól az alkotásokat.


A döntősök zsűrije, Rófusz Ferenc, Koltai Róbert és Halmy György megkezdte az értékelő munkát. A győztes munkákat szeptember 3-a és 9-e között lehet megtekinteni a II. Hét Domb Filmfesztiválon, Komlón.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.