EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Szeged

Drágul, de készül

Kormányzati mentőövre volt szükség, mert a tervezetthez képest ötmilliárddal drágább az Etelka utcai uszoda építése. A költségvetés állja a költségeket.

Tizenhatmilliárd forintot ítélt a kormány a szegedi sportuszodára, ez már a Magyar Közlönyben is megjelent – tudtuk meg B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselőtől, Csongrád megye fejlesztési biztosától. A komplexumnak 2019 végére kellene elkészülnie. A képviselő lapunkat arról tájékoztatta, hogy a 16 milliárdos szegedi uszodaépítés végleg sínre került.


Versenymedencét, tanuszodát és bemelegítő medencét is terveznek a komplexumba

A Magyar Közlöny részletesen szabályozza, hogyan érkezik majd a pénz. Eszerint harminc napon belül 4,1 milliárd forint érkezik Szeged számlájára, jövőre pedig a maradék 12,1 milliárd forint.

A sportuszoda a korábbi tervekhez képest menet közben 5 milliárd forinttal megdrágult, de a mostani kormányhatározat miatt ez nem probléma: minden költséget fedezni lehet.


B. Nagy László szerint ha a kormány nem nyújt segítséget, nem indulhatna el a kivitelezés nyáron

Ha a kormány nem nyújt segítséget, nem indulhatna el a kivitelezés nyáron. Lezajlott a közbeszerzés, ám a pályázók az előzetes elképzelésekhez képest magasabb, 15 milliárd forintos ajánlatot tettek. Így abba a szorult helyzetbe került a város, hogy pénzhiány miatt nem tudják megkötni a szerződést a kivitelezővel. Szerencsére a kormány megemelte az uszoda építéséhez szükséges támogatást, ezzel nagy gesztust tett a Szegednek – magyarázta B. Nagy László.

A leendő uszodában öt medence lesz, egy 50×25 méteres versenymedence 1000 fő befogadására alkalmas lelátóval, egy 20×12,5 méteres meleg vizes tanmedence, egy 25×15 méteres bemelegítőmedence, egy kültéri résszel rendelkező meleg vizes ülőmedence és egy kis hideg vizes medence. A komplexum ezeken felül tartalmazni fog egy wellnessrészleget is edzőtermekkel.

Az építkezést  2019 végéig kell befejezni.

A magyar kormány segítségével közel 150 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett már Szegedre. Erről részletesen az „Így építi fel Szegedet az Orbán-kormány” című cikkünkben írtunk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.