EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Szeged

Drágul, de készül

Kormányzati mentőövre volt szükség, mert a tervezetthez képest ötmilliárddal drágább az Etelka utcai uszoda építése. A költségvetés állja a költségeket.

Tizenhatmilliárd forintot ítélt a kormány a szegedi sportuszodára, ez már a Magyar Közlönyben is megjelent – tudtuk meg B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselőtől, Csongrád megye fejlesztési biztosától. A komplexumnak 2019 végére kellene elkészülnie. A képviselő lapunkat arról tájékoztatta, hogy a 16 milliárdos szegedi uszodaépítés végleg sínre került.


Versenymedencét, tanuszodát és bemelegítő medencét is terveznek a komplexumba

A Magyar Közlöny részletesen szabályozza, hogyan érkezik majd a pénz. Eszerint harminc napon belül 4,1 milliárd forint érkezik Szeged számlájára, jövőre pedig a maradék 12,1 milliárd forint.

A sportuszoda a korábbi tervekhez képest menet közben 5 milliárd forinttal megdrágult, de a mostani kormányhatározat miatt ez nem probléma: minden költséget fedezni lehet.


B. Nagy László szerint ha a kormány nem nyújt segítséget, nem indulhatna el a kivitelezés nyáron

Ha a kormány nem nyújt segítséget, nem indulhatna el a kivitelezés nyáron. Lezajlott a közbeszerzés, ám a pályázók az előzetes elképzelésekhez képest magasabb, 15 milliárd forintos ajánlatot tettek. Így abba a szorult helyzetbe került a város, hogy pénzhiány miatt nem tudják megkötni a szerződést a kivitelezővel. Szerencsére a kormány megemelte az uszoda építéséhez szükséges támogatást, ezzel nagy gesztust tett a Szegednek – magyarázta B. Nagy László.

A leendő uszodában öt medence lesz, egy 50×25 méteres versenymedence 1000 fő befogadására alkalmas lelátóval, egy 20×12,5 méteres meleg vizes tanmedence, egy 25×15 méteres bemelegítőmedence, egy kültéri résszel rendelkező meleg vizes ülőmedence és egy kis hideg vizes medence. A komplexum ezeken felül tartalmazni fog egy wellnessrészleget is edzőtermekkel.

Az építkezést  2019 végéig kell befejezni.

A magyar kormány segítségével közel 150 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett már Szegedre. Erről részletesen az „Így építi fel Szegedet az Orbán-kormány” című cikkünkben írtunk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.