EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Dunaújváros

Dunaújvárosi játékos is van a világbajnok csapatban

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatának játékosa, Klujber Katrin is tagja volt a világbajnoki aranyat nyert junior női kézilabda-válogatottnak. A DKKA fiatal klasszisa a döntőben nyolc góllal járult hozzá a nemzeti együttes sikeréhez. 

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiával EHF-kupát nyert Klujber Katrin a klubcsapat mellett a juniorválogatottal is felküzdötte magát a csúcsra: világbajnoki címig jutott. A döntőben Norvégia korosztályos csapatával mérték össze tudásukat a magyar lányok, akik fordulatos mérkőzésen szerezték meg a győzelmet és vele együtt a világbajnoki aranyérmet. Az első félidő után még a norvégok álltak jobban, akik két góllal vezettek harminc percnyi játékot követően. A második felvonásban azonban magára talált a debreceni Főnix Csarnokban játszó magyar válogatott, amely annak ellenére is „behúzta” a mérkőzést, hogy a félidő derekától nélkülöznie kellett a csapatkapitányt, Lakatos Ritát, aki sérülés miatt kényszerült idő előtt elhagyni a pályát. Magyarország nemzeti együttese összesen 18 gólt szerezve hozta a második játékrészt, így végül 28-22-re megnyerte a találkozót. A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia játékosa, Klujber Katrin összesen 8 találattal (hat mezőnygóllal és két hétméteressel) járult hozzá a csapat sikeréhez.


Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.