2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Érd

Edzések és családi sátrazás

Az Érdi Spartacus SE birkózóinak változatos nyári programokat kínál idén is az egyesület: előbb az érdi Arénában lesz napközis tábor, majd Dunavecsén tartanak hasznos és érdekes foglalkozásokat.

A dunavecsei edzőtábort immár 38. alkalommal rendezik meg.


Fogásbemutató az Arénában – először csoportosan

A táborban az edzéseket látogató fiatal versenyzők vesznek részt, hét végén azonban általában érkeznek szülők is; levonulnak sátrakkal. Ilyenkor már gyakorlatilag családi nappá alakul a tábor vége, ami bográcsban főzést, jó kis beszélgetéseket jelent, és amíg a gyerekek futkároznak vagy fociznak, a felnőtteknek ulti-, a lányoknak inkább römiverseny a program.

Játékos mozgástechnikai edzés

Az edzőtábor – főleg a nagyobbaknak – már felkészülési időszakot jelent a szeptembertől kezdődő versenyekre: mentális és fizikális felkészülést egyaránt.

Erőnléti felkészülés a nagyobbaknak
Fotók a tavalyi edzőtáborról: erdispartacus.hu

Nem marad el azonban a szórakozás, a kikapcsolódás sem: egy-egy napot általában valamelyik közeli termálfürdőben szoktak eltölteni – legutóbb például Dunaújvárosban.

Az idei időpontok: napközis tábor az érdi Arénában augusztus 6-tól 10-ig, dunavecsei edzőtábor az ottani Petőfi Sándor Általános Iskolában augusztus 13-tól 23-ig.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.