EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb XVIII.kerület

Ég és föld között

A légi forgalom gördülékeny irányítása nem egyszerű feladat. Több ezer repülőgépet kell terelgetni a földről, ami összehangolt kommunikációt kíván az irányítótól és a pilótától egyaránt. A kerületi HungaroControl Zrt. lehozta az eget a földre 2018-ban, és egy olyan terminált épített a Velencei-tó partján, ahol minden EFOTT-látogató kipróbálhatta magát légi forgalmi irányítóként vagy épp pilótaként.

A múlt heti EFOTT Fesztivál egyik legkeresettebb pontja volt a HungaroControl Terminál, ahol folyamatos sor állt, hogy a fiatalok háromfős csapatokban megméressék magukat, milyen pilóták vagy irányítók lennének. A #ctrlAiR elnevezésű játék célja az volt, hogy a résztvevők összegyűjtsék a csapatuk színével megegyező fényekért járó pontokat, de közben elkerüljék az ütközéseket. Az irányító folyamatos utasításokat adott a két pilótának arról, hogy éppen hol villannak fel a fények a dodzsempályán, ahova rá kellett vezetni a kisautót, amiért pontok jártak. A megszokott dodzsemhez képest alapvető különbség, hogy itt pontlevonás járt az ütközésért. A győzelem ízét szerkesztőségünk is megízlelhette, amikor kipróbáltuk a tesztjátékot.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.