EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb XVIII.kerület

Ég és föld között

A légi forgalom gördülékeny irányítása nem egyszerű feladat. Több ezer repülőgépet kell terelgetni a földről, ami összehangolt kommunikációt kíván az irányítótól és a pilótától egyaránt. A kerületi HungaroControl Zrt. lehozta az eget a földre 2018-ban, és egy olyan terminált épített a Velencei-tó partján, ahol minden EFOTT-látogató kipróbálhatta magát légi forgalmi irányítóként vagy épp pilótaként.

A múlt heti EFOTT Fesztivál egyik legkeresettebb pontja volt a HungaroControl Terminál, ahol folyamatos sor állt, hogy a fiatalok háromfős csapatokban megméressék magukat, milyen pilóták vagy irányítók lennének. A #ctrlAiR elnevezésű játék célja az volt, hogy a résztvevők összegyűjtsék a csapatuk színével megegyező fényekért járó pontokat, de közben elkerüljék az ütközéseket. Az irányító folyamatos utasításokat adott a két pilótának arról, hogy éppen hol villannak fel a fények a dodzsempályán, ahova rá kellett vezetni a kisautót, amiért pontok jártak. A megszokott dodzsemhez képest alapvető különbség, hogy itt pontlevonás járt az ütközésért. A győzelem ízét szerkesztőségünk is megízlelhette, amikor kipróbáltuk a tesztjátékot.


Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.