2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Egyéb Zalaegerszeg

Egerszeg, a fesztiválok városa

A hétköznapok taposómalmából legalább hétvégén érdemes kilépni, lazítani egy jót. Szerencsére kegyes volt az időjárás, talán ezért is vonzott tömegeket az Olai Fesztivál, a beton kockaházak közötti tér egy délutánra szórakoztató központtá változott.

Családok, nyugdíjasok élvezték a programokat, a jó hangulatot, az örömteli találkozásokat a napsütésben. A régi „betonpresszó”, ma már Olai Bisztró mögötti területen a kicsik kipróbálhatták a népi fajátékokat, kézműves játszóházat, a csillámtetkót, nevethettek Tücsök Szabi interaktív gyermekműsorán, míg a felnőttek a színpadi produkciókat élvezték, a nyugdíjasklubok műsorait és többek között francia sanzonokat, erotikus hastáncot, kubai salsát.


A már hetven fölött járó, ma is aktív énekes, Poór Péter, a táncdalfesztiválok egykori nagy kedvence Rózsás Viktória művésznővel lépett fel a nagyérdemű előtt, és legismertebb dalai sem maradhattak ki a repertoárból. Ki ne emlékezne a Fekete vonat, az Éjjel az omnibusz tetején vagy akár az Én édes Katinkám című slágereire? Legközelebb július 5-étől fesztiválozhatunk ismét két héten át; indul a Restart, ahol a sporté lesz a főszerep, ami garantáltan beindít!

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.