EUR: 322,78 Ft
CHF: 285,77 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Miskolc

Egész pályás útfelújítások kezdődnek

Mintegy 4 km hosszú út és járdaszakasz épül Miskolcon. A fejlesztésre 400 millió forintot nyert a város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

Július során megindulnak a teljes útfelújítások Miskolcon, ezek az utak mellett a járdák és közművek, valamint a közvilágítás szükség szerinti átépítését és felújítását is jelentik. Az érintett területeken, a Szövő, a Hold és a Tímármalom utcákban ezt a teljes rekonstrukciót az utak és járdák jelenlegi állapota mellett az iparterületek jobb megközelítése is indokolja.


Várhatóan októberig tartanak az útépítési és -javítási munkák

Ugyancsak júliusban kezdődik a Glanzer utca felújítása, valamint a Kerpely, a Téglagyári út és a Kabar utca út- és járdafelújítása is, amelyek szintén kapcsolódnak a város gazdaságélénkítési törekvéseihez. Itt is a közelben lévő iparterület jobb megközelíthetőségét biztosítja ezzel a város, és ahhoz az általános útrekonstrukciós programhoz is illeszkedik mindez, ami azokat az utakat érinti, amelyeket már nem lehet tovább toldozni-foltozni.

Szintén a nyár közepén kezdődik a Görömbölyi utca felújítása, ami elsősorban turisztikai szempontból indokolt. Ez együtt jár majd az út szélesítésével, és egyben megszüntetik annak zsákutca jellegét is egy új szakasz megépítésével. Ezzel együtt kerékpáros-nyomvonalat alakítanak ki, ami biztosítja Miskolctapolca kerékpáros kapcsolatát a Görömbölyi pincesorral.

A várhatóan októberig tartó útépítési, -javítási munkák idején félpályás korlátozásokra kell számítani, így a forgalmasabb szakaszokon torlódások is kialakulhatnak. Az önkormányzat azt kéri a közlekedőktől, hogy tartsák be a munkavégzéssel érintett szakaszokon a sebességhatárokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.