EUR: 323,40 Ft
CHF: 286,76 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Eger

Egri vitéz és amerikai filmsztár

A várban működő Egri Vitézlő Oskola egyik vitézéről kevesen tudják, hogy igazi filmsztár Amerikában. A Charles Bronsonra megszólalásig hasonlító – Robert Kovács „Bronzi” névre keresztelt – salgótarjáni születésű színész számos amerikai kalandfilmben szerepelt már. Élete is kalandokkal teli volt – erről elsőként a Lokál Extrának mesélt.

Bronzi Salgótarjánban született, és elmondása szerint barátai, ismerősei már elég hamar elkezdték ugratni, biztatni a Charles Bronsonra már fiatalon is megszólalásig hasonlító Robit. Aki nemcsak arcra emlékeztetett elképesztően a Volt egyszer egy vadnyugat sztárjára, de szikár, sportos alkata is erősítette a döbbenetes hasonlóságot. Filmbeli hőséhez hasonlóan ő sem sokáig bírta egy helyben. 2003-ban szó szerint szerencsét próbálni ment Spanyolországba, a Barcelonától 100 kilométerre lévő Port Aventura Parkba.


– Két választásom volt, vagy oda-vissza veszek buszjegyet, vagy csak oda, és marad két hétre való költőpénzem is  – mesélte a még fanyar mosolyával is a világhírű színészre hajazó Bronzi. Spanyolország végül jó iskolának bizonyult: a tökéletes hasonmás egy csapásra egy western farmon találta magát, ahol főállásban kellett szinte óránként előadnia a Vadnyugat klasszikus és izgalmas jeleneteit.

Az Egri Vitézlő Oskola oszlopos tagja Kovács Róbert

 

– Seriffként 45 percig lőttem, harcoltam és őriztem a Vadnyugat biztonságát, majd a 15 perces pihenőidőimben intenzíven tanultam a spanyol nyelvet – nosztalgiázott a színész. – De később a Kanári-szigeteken is kipróbáltam magam. 2015-ben aztán az egész család kérésére hazajöttem, és az elmúlt két évben már nemcsak a turistákat szórakoztattam, hanem nemzetközi porondon megjelenő filmekben szerepelhettem. Jelenleg Amerikában az egyik legsikeresebb ügynökség dolgozik velem, Julia Roberts testvére, Eric Roberts produceri irodája. Elkészült egy hihetetlen film, a címe Death Kiss, ahol nem kisebb név a másik főszereplő, mint Daniel Baldwin –  árulta el Bronzi.


A színész amellett, hogy hamarosan Amerikába utazik új filmének forgatására, nem feledkezik el az itthoniakról sem. Miközben készültek róla a fotók az egri várban, mindenkihez volt egy jó szava, egy vicces beszólása, és az ismerősei már messziről, kedvesen köszöntötték őt. Bronzi nem szállt el, továbbra is az a nyugodt, mosolygós pasi, aki a sikerei előtt volt. Legnagyobb rajongói – elmondása szerint – az unokái.

Az interjút követően sietve öltözött, mert az Egri Vitézlő Oskolával részt vettek a Dobó téren megrendezett veteránmotor-felvonuláson. Amikor búcsúzóul megkérdeztem, hogyan lehet az, hogy egy ilyen extra külsővel megáldott remek színészt „nem használnak” a magyar filmiparban, csak egy fanyar mosollyal válaszolt…

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.