EUR: 326,49 Ft
CHF: 280,37 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Eger

Egri vitéz és amerikai filmsztár

A várban működő Egri Vitézlő Oskola egyik vitézéről kevesen tudják, hogy igazi filmsztár Amerikában. A Charles Bronsonra megszólalásig hasonlító – Robert Kovács „Bronzi” névre keresztelt – salgótarjáni születésű színész számos amerikai kalandfilmben szerepelt már. Élete is kalandokkal teli volt – erről elsőként a Lokál Extrának mesélt.

Bronzi Salgótarjánban született, és elmondása szerint barátai, ismerősei már elég hamar elkezdték ugratni, biztatni a Charles Bronsonra már fiatalon is megszólalásig hasonlító Robit. Aki nemcsak arcra emlékeztetett elképesztően a Volt egyszer egy vadnyugat sztárjára, de szikár, sportos alkata is erősítette a döbbenetes hasonlóságot. Filmbeli hőséhez hasonlóan ő sem sokáig bírta egy helyben. 2003-ban szó szerint szerencsét próbálni ment Spanyolországba, a Barcelonától 100 kilométerre lévő Port Aventura Parkba.


– Két választásom volt, vagy oda-vissza veszek buszjegyet, vagy csak oda, és marad két hétre való költőpénzem is  – mesélte a még fanyar mosolyával is a világhírű színészre hajazó Bronzi. Spanyolország végül jó iskolának bizonyult: a tökéletes hasonmás egy csapásra egy western farmon találta magát, ahol főállásban kellett szinte óránként előadnia a Vadnyugat klasszikus és izgalmas jeleneteit.

Az Egri Vitézlő Oskola oszlopos tagja Kovács Róbert

 

– Seriffként 45 percig lőttem, harcoltam és őriztem a Vadnyugat biztonságát, majd a 15 perces pihenőidőimben intenzíven tanultam a spanyol nyelvet – nosztalgiázott a színész. – De később a Kanári-szigeteken is kipróbáltam magam. 2015-ben aztán az egész család kérésére hazajöttem, és az elmúlt két évben már nemcsak a turistákat szórakoztattam, hanem nemzetközi porondon megjelenő filmekben szerepelhettem. Jelenleg Amerikában az egyik legsikeresebb ügynökség dolgozik velem, Julia Roberts testvére, Eric Roberts produceri irodája. Elkészült egy hihetetlen film, a címe Death Kiss, ahol nem kisebb név a másik főszereplő, mint Daniel Baldwin –  árulta el Bronzi.


A színész amellett, hogy hamarosan Amerikába utazik új filmének forgatására, nem feledkezik el az itthoniakról sem. Miközben készültek róla a fotók az egri várban, mindenkihez volt egy jó szava, egy vicces beszólása, és az ismerősei már messziről, kedvesen köszöntötték őt. Bronzi nem szállt el, továbbra is az a nyugodt, mosolygós pasi, aki a sikerei előtt volt. Legnagyobb rajongói – elmondása szerint – az unokái.

Az interjút követően sietve öltözött, mert az Egri Vitézlő Oskolával részt vettek a Dobó téren megrendezett veteránmotor-felvonuláson. Amikor búcsúzóul megkérdeztem, hogyan lehet az, hogy egy ilyen extra külsővel megáldott remek színészt „nem használnak” a magyar filmiparban, csak egy fanyar mosollyal válaszolt…

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.