2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb Eger

Egri vitéz és amerikai filmsztár

A várban működő Egri Vitézlő Oskola egyik vitézéről kevesen tudják, hogy igazi filmsztár Amerikában. A Charles Bronsonra megszólalásig hasonlító – Robert Kovács „Bronzi” névre keresztelt – salgótarjáni születésű színész számos amerikai kalandfilmben szerepelt már. Élete is kalandokkal teli volt – erről elsőként a Lokál Extrának mesélt.

Bronzi Salgótarjánban született, és elmondása szerint barátai, ismerősei már elég hamar elkezdték ugratni, biztatni a Charles Bronsonra már fiatalon is megszólalásig hasonlító Robit. Aki nemcsak arcra emlékeztetett elképesztően a Volt egyszer egy vadnyugat sztárjára, de szikár, sportos alkata is erősítette a döbbenetes hasonlóságot. Filmbeli hőséhez hasonlóan ő sem sokáig bírta egy helyben. 2003-ban szó szerint szerencsét próbálni ment Spanyolországba, a Barcelonától 100 kilométerre lévő Port Aventura Parkba.


– Két választásom volt, vagy oda-vissza veszek buszjegyet, vagy csak oda, és marad két hétre való költőpénzem is  – mesélte a még fanyar mosolyával is a világhírű színészre hajazó Bronzi. Spanyolország végül jó iskolának bizonyult: a tökéletes hasonmás egy csapásra egy western farmon találta magát, ahol főállásban kellett szinte óránként előadnia a Vadnyugat klasszikus és izgalmas jeleneteit.

Az Egri Vitézlő Oskola oszlopos tagja Kovács Róbert

 

– Seriffként 45 percig lőttem, harcoltam és őriztem a Vadnyugat biztonságát, majd a 15 perces pihenőidőimben intenzíven tanultam a spanyol nyelvet – nosztalgiázott a színész. – De később a Kanári-szigeteken is kipróbáltam magam. 2015-ben aztán az egész család kérésére hazajöttem, és az elmúlt két évben már nemcsak a turistákat szórakoztattam, hanem nemzetközi porondon megjelenő filmekben szerepelhettem. Jelenleg Amerikában az egyik legsikeresebb ügynökség dolgozik velem, Julia Roberts testvére, Eric Roberts produceri irodája. Elkészült egy hihetetlen film, a címe Death Kiss, ahol nem kisebb név a másik főszereplő, mint Daniel Baldwin –  árulta el Bronzi.


A színész amellett, hogy hamarosan Amerikába utazik új filmének forgatására, nem feledkezik el az itthoniakról sem. Miközben készültek róla a fotók az egri várban, mindenkihez volt egy jó szava, egy vicces beszólása, és az ismerősei már messziről, kedvesen köszöntötték őt. Bronzi nem szállt el, továbbra is az a nyugodt, mosolygós pasi, aki a sikerei előtt volt. Legnagyobb rajongói – elmondása szerint – az unokái.

Az interjút követően sietve öltözött, mert az Egri Vitézlő Oskolával részt vettek a Dobó téren megrendezett veteránmotor-felvonuláson. Amikor búcsúzóul megkérdeztem, hogyan lehet az, hogy egy ilyen extra külsővel megáldott remek színészt „nem használnak” a magyar filmiparban, csak egy fanyar mosollyal válaszolt…

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.