EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Szekszárd

Egy jó kávét, szomszéd?

Lezárult a Szőlő-Szem Mozgalom Civil Bűnmegelőzési Egyesület „Egy jó kávét, szomszéd?” elnevezésű projektje. Az egyesület tagjai reggelente felkerestek egy-egy tanyagazdát a környéken, hogy egy finom, gőzölgő kávéval lepjék meg.

Balogh Adrienn, az egyesület munkatársa arról tájékoztatott, hogy a projekt lényege az volt, hogy húsz napon keresztül a tanyavilágban meginvitálták egy kávéra a tanyagazdákat.


– Egyesületünk alaptézise az, hogy a közösségformálás, illetve a bűnmegelőzés legfontosabb alappillére a folyamatos személyes kommunikáció. Mindezt szerettük volna megerősíteni egy nagyon egyszerű napi rutinnal, egy reggeli kávéval, hiszen ennyi idő alatt is nagyon sokat tehet az ember azért, hogy megismerje szomszédját, a problémákat, és a közösségét így is erősíteni tudja. Közel egy hónapig látogattuk a környék tanyagazdáit, természetesen előre megbeszélt időpontokban. A gazdák körében nagyon népszerűnek bizonyult ez a vállalásunk és nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk – részletezte Balogh Adrienn.

A szekszárdi tanyavilágban a mai napig is több ezer tanya található Fotó: Nagy Nándor

Hozzátette, hasznos volt ez a projektjük, hiszen néhány problémára így derült fény, amelyeket meg tudtak oldani, illetve folyamatban van ezeknek az elsimítása.

A mai napig több ezer tanya található Szekszárd környékén, melyek nagyrészt gazdasági épületként és termőföldként működnek. A tanyavilág nagy területen, szétszórtan helyezkedik el, így potenciális célpontja a bűnözőknek. A 2000-es években a tanyabetörések száma oly mértéket öltött, ami a tanyavilágot összefogásra ösztönözte. Ennek eredményeként indult el a mozgalom 2009-ben, azóta érezhetően biztonságosabbá vált a tanyavilág.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.