EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Nagykanizsa

Egy lépés az álmok felé

Csaknem negyvenen vették át alap-, illetve mesterszakos diplomájukat a Pannon Egyetem Nagykanizsai Campusán. A végzett hallgatók – a hagyományoknak megfelelően – előbb nyomot hagytak maguk után a Múzeum téri patkófalnál.

A diplomaátadó ünnepségen Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy amikor az ember beiratkozik egy egyetemre, nem a kemény fedeles irat megszerzésére törekszik, hanem az álmai felé, amelyhez ezen a napon egy lépéssel közelebb kerültek a fiatalok. A politikus hangsúlyozta, rendkívül gyorsan változó világban élünk, amelyben szakmák tűnnek el és jönnek létre, így a ma megszerzett tudást folyamatosan gyarapítani, az ismereteket bővíteni kell, és fel kell készülni az élethosszig tartó tanulásra.


– Magyarország csak akkor lehet sikeres, ha önök, diplomás fiatalok, tudásukkal, tehetségükkel, akaratukkal gazdagítják és erősítik ezt a közösséget – fogalmazott Cseresnyés Péter.

„Magyarország csak akkor lehet sikeres, ha a fiatalok tudásukkal, tehetségükkel, akaratukkal gazdagítják és erősítik ezt a közösséget” (Fotó: Gergely Szilárd)

A Pannon Egyetem rektora, dr. Gelencsér András arról beszélt, hogy a diplomaátadó egy színvonalas vidéki intézményben felemelő, ugyanakkor családias esemény, hiszen a tömegképzések arctalanságával szemben itt valódi, emberi közösségben töltötték az időt a hallgatók.

Az ünnepségen átadták a campus elismeréseit. Az Év önkéntese Kiglics Norbert lett, az Egyetemi kamarai díjat László Péter mérnökinformatikus hallgató vehette át. A PEN Ezüst Tollat idén Bali Eszternek, Kummer Nándor Tamásnak és Spanics Alexandrának, az Arany Toll Díjat Kölkedi Krisztiánnak ítélték. Kiváló oktató-kutató munkájáért dr. Keller Krisztina egyetemi docenst ismerték el.

Kapcsolódó Cikkek

  • Irány a színház! Lessünk be a kulisszák mögé!

    Irány a színház! Lessünk be a kulisszák mögé!

    Harmincnégy színház részvételével, mintegy 200 programmal várja az érdeklődőket szombaton a Színházak Éjszakája. A teátrumok nem csak előadásokkal készülnek, hanem kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal és számos egyéb programon is részt lehet venni.

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.