EUR: 323,16 Ft
CHF: 287,79 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Eger

Egyedi palackot kapnak borvidékünk nedűi

Egyedi palack készül az Egri borvidék csúcsminőségű borai számára – tájékoztatta Eger és térsége országgyűlési képviselője az MTI-t. A kezdeményező Nyitrai Zsolt (Fidesz) emlékeztetett: a borok olimpiájaként is emlegetett Challenge International du Vinen, a franciaországi Bordeaux-ban, az egri borok idén nem először szerepeltek a legjobban Magyarország összes borvidékének termékei közül.

– Az egriek és a környékbeliek köszönettel és tisztelettel tartoznak az itt élő, itt tevékenykedő szőlészeknek és borászoknak, akik az országhatáron belül és azon túl is messzire viszik e térség jó hírét – fogalmazott.


Megjegyezte: ezek a szakemberek a szőlő és a bor tiszteletére alapozva évről évre képesek csúcsminőséget előállítani. Nekik köszönhetően az Egri borvidék „ma már nemcsak hazánkban, de nemzetközi szinten is kimagasló minőséget képvisel”, így – a Szekszárdi és a Tokaj-hegyaljai borvidék mintájára – megérdemel egy összetéveszthetetlen, egyedi és az ezen a tájon készülő csúcsborokhoz méltó palackot, amely egyszerre jelképezi a minőséget, a hagyományok tiszteletét és a modernséget – húzta alá a politikus.

Jövőre az Egri Bikavért már egyedi palackból öntik a pohárba
MTI Fotó: Komka Péter

Nyitrai Zsolt közölte, éppen ezért a XXII. Egri Bikavér Ünnepen felkérte az érintett borászokat: tegyenek javaslatot az egri palack kialakítására és arra, hogy azok a borvidék mely nedűit tartalmazzák majd. Kijelentette, határozott célja, hogy legkésőbb egy év múlva, a következő Bikavér Ünnepen már az új, egyedi palackból töltsék a vendégek poharába a hazai vörösborok közül elsőként hungarikummá nyilvánított egri bikavért.

Kapcsolódó Cikkek