EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Sport

Egyelőre Sampaoli marad az argentin szövetségi kapitány

Egyelőre Jorge Sampaoli marad az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya annak ellenére, hogy a csapat már a nyolcaddöntőben búcsúzott az oroszországi világbajnokságon.

A közös munka folytatásának tényét hétfőn este közölte a helyi szövetség, az AFA azt követően, hogy az 58 éves szakember tárgyalt Claudio Tapia elnökkel és helyettesével, Daniel Angelicivel. A megállapodás szerint Sampaoli az U20-as válogatott irányítását is átveszi.


Utóbbi együttesért eddig Sebastian Beccacece felelt, aki a kapitány segítője volt az A válogatottnál. Ő azonban – a szakmai stáb több tagjával együtt – a vb után távozott, sajtóértesülések szerint azért, mert nem tudott megfelelően együttműködni Sampaolival, többször volt közöttük konfliktus.

Az AFA végrehajtó bizottsága július végén ül össze, akkor elemzik a vb-szereplést. Hivatalosan ez a testület dönthet arról, hogy Sampaoli valóban maradhat-e posztján a 2022-es vb-ig, amíg a szerződése szól.

A trénert bő egy évvel ezelőtt vásárolta ki sevillai kontraktusából az AFA, s amennyiben most meneszti, médiainformációk szerint több milliós összeggel kellene kárpótolnia.

Az oroszországi vb-n az argentinok a franciáktól kaptak ki a nyolcaddöntőben.

Kapcsolódó Cikkek