EUR: 323,43 Ft
CHF: 286,19 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Székesfehérvár

Egyetem lesz a Kodolányi

Egyetemi rangot kapott a Kodolányi János Főiskola. Az intézményben közel háromezren tanulnak Orosházán, Budapesten és Székesfehérváron.

A Dal 2018-ban a top 30-as mezőnybe bejutó Nene zenekar is a Kodolányi János Főiskola huszonéves hallgatóiból állt össze Fotó: Nene

Augusztus elsejétől egyetemként működik tovább a Kodolányi János Főiskola, amely Orosházán és Budapesten kívül Székesfehérváron is biztosít képzéseket.


Az Országgyűlés június 19-én szavazta meg A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény módosítását. A kihirdetés előtt álló döntés értelmében a törvény a következő bekezdéssel egészül ki: „2018. augusztus 1-jétől a Kodolányi János Főiskola Kodolányi János Egyetem megnevezéssel működik” – írja az iskola közleményében, amelyben kitérnek arra is, hogy az  egyetemi rang az intézmény elismertségét jelzi.

– Büszkék vagyunk a megkapott egyetemi címre, és arra is, hogy egyedüli felsőoktatási intézményként mi kaptuk meg 2014-ben a Magyar Termék Nagydíjat és a Minőség-Innováció európai díjat, amelyeket a PIQ & Lead oktatási modellünkkel nyertünk el. Kooperatív oktatási formánk biztosítja, hogy a munkaadók igényeit be tudjuk építeni a képzési programba, a tananyag kidolgozása stratégiai partnercégeinkkel közösen történik, és az oktatásban is részt vesznek a cégek munkatársai – idézi a közlemény dr. Szabó Péter, rektort, aki azt is elmondta, hogy a jövőben oktatási helyszíneiknek saját profilt szeretnének adni, így Székesfehérvár a művészeti oktatásra fog koncentrálni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.