2018. december 12., szerda
Gabriella

Egyéb Székesfehérvár

Egyetem lesz a Kodolányi

Egyetemi rangot kapott a Kodolányi János Főiskola. Az intézményben közel háromezren tanulnak Orosházán, Budapesten és Székesfehérváron.

A Dal 2018-ban a top 30-as mezőnybe bejutó Nene zenekar is a Kodolányi János Főiskola huszonéves hallgatóiból állt össze Fotó: Nene

Augusztus elsejétől egyetemként működik tovább a Kodolányi János Főiskola, amely Orosházán és Budapesten kívül Székesfehérváron is biztosít képzéseket.


Az Országgyűlés június 19-én szavazta meg A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény módosítását. A kihirdetés előtt álló döntés értelmében a törvény a következő bekezdéssel egészül ki: „2018. augusztus 1-jétől a Kodolányi János Főiskola Kodolányi János Egyetem megnevezéssel működik” – írja az iskola közleményében, amelyben kitérnek arra is, hogy az  egyetemi rang az intézmény elismertségét jelzi.

– Büszkék vagyunk a megkapott egyetemi címre, és arra is, hogy egyedüli felsőoktatási intézményként mi kaptuk meg 2014-ben a Magyar Termék Nagydíjat és a Minőség-Innováció európai díjat, amelyeket a PIQ & Lead oktatási modellünkkel nyertünk el. Kooperatív oktatási formánk biztosítja, hogy a munkaadók igényeit be tudjuk építeni a képzési programba, a tananyag kidolgozása stratégiai partnercégeinkkel közösen történik, és az oktatásban is részt vesznek a cégek munkatársai – idézi a közlemény dr. Szabó Péter, rektort, aki azt is elmondta, hogy a jövőben oktatási helyszíneiknek saját profilt szeretnének adni, így Székesfehérvár a művészeti oktatásra fog koncentrálni.

Kapcsolódó Cikkek