EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb XI.kerület

Egynyári bemutató a Gellérthegyen

Immár 42. alkalommal rendezte meg a Főkert Nonprofit Zrt. hagyományos szakmai rendezvényét, az Egynyári Virágbemutatót Gellérthegyen, amelynek idei tematikája a Kulturális Örökség Európai Évéhez kapcsolódott.

A Főkert Nonprofit Zrt. feladatául tűzte ki a fenntarthatóság és az ökológiai szemlélet jegyében az egynyári, illetve évelő felületek népszerűsítését. A városszerte elhelyezkedő virágágyfelületekbe idén 72 helyszínen több mint 180 fajtából 232 ezer darab egynyári növényt ültetett a Főkert, melynek 18 százaléka magyar fajtákból került ki. A parki kiültetések egynyári növényanyagát teljes egészében a Főkert Nonprofit Zrt. saját termesztőtelepén állítja elő. A legnagyobb összefüggő egynyári virágágyak a Margitszigeten valamint a Gellérthegyen találhatók, a legnagyobb számban használt egynyári növény a begónia, a pistike és a bársonyvirág.


A bemutató helyszínéül szolgáló park teraszosan tagoltan vezet fel a Citadella mögötti lapos hegyhátra, ahol 43 faj, fajta alkalmazásával 12 300 egynyári növényt ültetett a Főkert, mintegy 564 négyzetméter területen.

– A Gellérthegy és páratlan szépségű völgye, a Tabán együtt említendők, mert összefűzi őket történelmük, s együtt alkotnak zöld oázist a főváros szívében. Bízunk benne, hogy az esemény méltó megkoronázása lesz a több hónapnyi előkészületnek és szakmai munkának, és a főváros lakosai, illetve a Budapestre látogató vendégek is szívükbe zárják ezt a gyönyörű parkot.

Minden színben pompázik a hegyoldal (Fotók: Főkert)

A legnépszerűbb a pistike, a begónia és a bársonyvirág

A Gellérthegy Citadella felőli része is virágba borult

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.