2018. december 10., hétfő
Judit

Külföld

Egyre elégedetlenebbek a franciák Macronnal

A Le Figaro közölte a legújabb felmérést Macronról, aki népszerűtlenebb, mint valaha. Az elutasítás oka, hogy soha ennyi és ilyen jellegű magánéleti botrány nem volt még francia elnök körül. 

Odoxa-Dentsu Consulting felmérésében a megkérdezettek 84%-a nagyképűnek tartja, a cselekvési tervét viszont alig egyharmaduk hatékonynak. A hét eleji népszerűségi felmérés szerint pedig újabb 5 pontot zuhant az elfogadottsága – írja az Origo.


A népszerűtlenség oka a lap szerint, hogy nincsenek megfelelő törvények az illegális migránsok ellen, hetente talál ki új (és megvalósíthatatlan) tervet a migráskrízisre, és ha mond valamit, néhány nap múlva az ellenkezőjét mondja. A Soros Hajónak is nevezett Aquariust, fedélzetén közel 700 migránssal, először be akarta engedtetni az olaszokkal, össze is veszett a bevándorlásellenes olasz miniszterelnökkel. Utána viszont ő maga félt beengedni a hajót. Majd amikor az új baloldali spanyol miniszterelnök megengedte, hogy náluk kikössenek, bejelentette, hogy akár minden második migránst beenged Franciaországba hajóról.

Emellett a közbiztonság is egyre rosszabb az országban, a felmérésben résztvevők 59% mondja azt, hogy alkalmatlan ember Macron.


Brigitte Macron valósággal uralkodik férjén, ezért is lehet annyit olvasni a házaspár viszonyáról. Macron külön törvényt akart elfogadtatni felesége kedvéért, első francia asszonynak akarta kinevezni. Egy monarchikus címet akart ajándékozni az elvben egy huszonegyedik századi, nagyon modern elnök képét mutatni akaró politikus – olvasható az Origo oldalán.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek