2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Sport

Egyre többen érdeklődnek a terepakadály-futó versenyek iránt!

A magyar szempontból sikeres Európa-bajnokság után a Terepakadályfutó Szövetség  tovább folytatja azt a szakmai munkát, amely egyre népszerűbbé teszi itthon is a terepakadályfutást. A OCR-szabályrendszerre épülő versenyekből hármat is rendeznek az ősz folyamán.

Amatőr sportolók is szívesen indulnak a versenyeken

Szeptember 1-én kupafutamnak ad otthont Celldömölk. A Military Survival Run jóvoltából bonyolítják le ezt a viadalt, a verseny neve pedig Vulcan Run lesz, valamint szeptemberben további két bajnoki futamot rendeznek – jelentette be Rozina Tamás, a TEFUTSZ alelnöke.


– Ebben az évben nagyon komoly változás lesz a versenyszervezés illetve az OCR akadályok tekintetében. Az Európa-bajnokság után nagyon sok versenyzőben beindult az OCR iránti érdeklődés ezt az utat kell a szövetségnek követni – mondta Rozina Tamás.

Az Obstacle Course Racing  olyan sport, amelyben a versenyzőnek futás közben akadályokat kell le küzdeniük. Az akadályok lehetnek különböző épített és természetes. A futóversenyeken gyakran összekeverik a nyomvonalakon lévő akadályokat. Törekedve arra, hogy a futásból kialakult sebességet, és lendületet megtörjék. Az épített vagy természeti akadályok a versenyző szellemi és fizikai képességét kifejezetten megterheli. Az akadályok magukban foglalják az akadályok mászását, nehéz tárgyak mozgatását, saját testsúly mozgatását, és a vizes akadály leküzdését.

A bajnoki futamok:
– Szeptember 15. – Brutálatom – Paks – középtáv (8+ km)
– Szeptember 22. – Extreme trail – Tokaj – hosszútáv (15+ km)

Kapcsolódó Cikkek