EUR: 323,97 Ft
CHF: 285,38 Ft
2018. szeptember 26., szerda
Jusztina

Aktuális

Életveszélyben utaztak a veronai áldozatok

Több szempontból is életveszélyes volt a busz, amelyen 17 ember vesztette életét tavaly január 20-án, amikor a jármű Velence és Verona között hídpillérnek ütközött és kigyulladt a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjaival, tanáraival és  családtagjaikkal, barátaikkal a fedélzetén. Legalábbis ezt állítja a Blikknek az egyik szerencsétlenül járt diáklány édesapja, Krizsány László az ügyben elkészült szakértői vélemény alapján.

Fotó: EPA

A vizsgálat során egy szerelő azt vallotta, hogy a buszt üzemeltető cégnél évek óta foglalkozott illegális pót-üzemanyagtartályok beépítésével. A szakértői vélemény szerint a csomagtér felől tankolható plusztartályt egy egyszerű spaniferrel rögzítették.


A busz vezetője, valamint öt olaszországi autópálya-mérnök ellen az ügyben vádat emeltek Olaszországban, de a hazai hatóságok nem vizsgálódnak az ügyben.

„Ha az ügyészség vagy más hatóság a nyomozati anyag alapján nem tesz feljelentést a cég ellen, akkor mi tesszük meg a gyermekeinkért” – ígérte a Blikknek az összetört édesapa.


Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek

 • Megműtötték a soroksári gyilkost

  Megműtötték a soroksári gyilkost

  Szakértők vizsgálják a soroksári gyilkos cellájában lévő mobiltelefonokat. Az egyik készülék feltehetően az áldozaté. Az is kiderült, hogy Kardosné Gyurik Krisztina orrba üthette R.

 • Magyarország nem enged a zsarolásnak

  Magyarország nem enged a zsarolásnak

  Az Országgyűlés európai ügyek bizottsága azt kéri, hogy a parlament ne engedjen a bevándorláspárti brüsszeli zsarolásnak a Soros-Sargentini-jelentéssel kapcsolatban.

 • A jövő közlekedése Budapesten

  A jövő közlekedése Budapesten

  A Hello Tomorrow idén januárban alakult magyar képviseletének bemutatkozó rendezvényén Európa legizgalmasabb, mobilitással foglalkozó vállalkozásai is jelen lesznek.

 • Orbán Viktor megmutatta unokáját

  Orbán Viktor megmutatta unokáját

  Jó reggelt, Magyarország! – köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök követőit a Facebook oldalán, egy friss fotóval. Karjában harmadik unokája, Anna Adél, Orbán Ráhel és Tiborcz István második lánygyermeke, ezzel hivatalosan is bemutatták az Orbán család legújabb tagját.