2018. december 18., kedd
Auguszta

Aktuális

Életveszélyben utaztak a veronai áldozatok

Több szempontból is életveszélyes volt a busz, amelyen 17 ember vesztette életét tavaly január 20-án, amikor a jármű Velence és Verona között hídpillérnek ütközött és kigyulladt a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjaival, tanáraival és  családtagjaikkal, barátaikkal a fedélzetén. Legalábbis ezt állítja a Blikknek az egyik szerencsétlenül járt diáklány édesapja, Krizsány László az ügyben elkészült szakértői vélemény alapján.

Fotó: EPA

A vizsgálat során egy szerelő azt vallotta, hogy a buszt üzemeltető cégnél évek óta foglalkozott illegális pót-üzemanyagtartályok beépítésével. A szakértői vélemény szerint a csomagtér felől tankolható plusztartályt egy egyszerű spaniferrel rögzítették.


A busz vezetője, valamint öt olaszországi autópálya-mérnök ellen az ügyben vádat emeltek Olaszországban, de a hazai hatóságok nem vizsgálódnak az ügyben.

„Ha az ügyészség vagy más hatóság a nyomozati anyag alapján nem tesz feljelentést a cég ellen, akkor mi tesszük meg a gyermekeinkért” – ígérte a Blikknek az összetört édesapa.


Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek