EUR: 323,45 Ft
CHF: 286,27 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Sport

Elindult hódító útjára az új magyar sportszermárka

A felcsúti Dejan Trajkovski és csapata, a Puskás Akadémia már az új sportmárkában lépett pályára a hétvégén a Debrecen ellen (MTI Fotó: Bodnár Boglárka)

Bemutatták az új magyar sportruházati márkát, a 2Rule-t, illetve a hozzá kapcsolódó termékeket. Bár a sportszermárka új, a hétvégén már három NB I-es labdarúgócsapat is ebben a szerelésben lépett pályára, sőt a cég már a vívószövetséggel is előszerződést kötött.

Kővári Ágnes, a Magyar Sportmárka Zrt. vezérigazgatója kiemelte, magyar szakemberek és magyar vállalkozások bevonásával új, innovatív, világszínvonalú sportruházati márkát szeretnének felépíteni. Felhívta a figyelmet arra, hogy sok országnak van nemzeti sportmárkája. A vezérigazgató hangsúlyozta: a cég termékeinek 20-30 százaléka magyar gyártású, a tervek szerint ezt két éven belül megdupláznák, a harmadik év végére pedig a 90 százalékos arány elérése a cél. Ekkorra a szükséges anyagok hazai gyártását is szeretnék elindítani, a textilt ugyanis jelenleg külföldről kell beszerezni. A Magyar Sportmárka Zrt. most négy hazai varrodával dolgoztat, de saját varroda kialakítása is folyamatban van.


Kővári Ágnes tájékoztatása szerint a 100 százalékban magyar tulajdonú társaságot tavaly decemberben alapították, többségi tulajdonosa a Talentis Group Zrt. 70 százalékos részesedéssel, 30 százalék a vezérigazgató részesedése.   Úgy fogalmazott: a befektető biztosítja a szükséges összeget, és ahogy bővül a cég, folyamatos tőkeinjekcióra van szükség.
Az új sportszermárka sikersztori lehet, hiszen, mint azt a vezérigazgató elmondta, már több mint húsz üzleti partnerrel írtak alá szerződést. Köztük van a szombathelyi Haladás, a Puskás Akadémia, illetve a Diósgyőr, az NB I-es csapatok már be is mutatták a 2Rule sportruházatot.

A társaság többek között a vívószövetséggel és a Vasassal is kötött megállapodást, ezeket az egyedileg gyártott termékeket szintén bemutatják majd. A tervek szerint a jövő héten elindul a webshop is, ahol 2Rule termékeket lehet megvásárolni.


Kapcsolódó Cikkek