EUR: 332,47 Ft
CHF: 303,24 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Belföld

Elindult Magyarország első előfizetéses e-könyvklubja!

Magyarország egyik legnagyobb, több mint 6000 kötetből álló digitális könyvkínálatával elindult hazánk első e-könyv-klubja – jelentette be a rendszert üzemeltető DiBookSale Zrt. Az olvasást népszerűsítő innovatív szolgáltatás havi díja egy átlagos könyv árának csupán 60%-a, ezért az összegért a tagok havonta egy, szabadon választott könyvet tölthetnek le, illetve klubrendszerben további kedvezményeket, szolgáltatásokat vehetnek igénybe. Az „Olvasók Klubja” fő célja, hogy életkorilag releváns, modern platformokon – mobilon, tableten és könyvolvasón – ismertessék meg a fiatalokat az olvasás élményével. Friss statisztikák szerint a magyar tinédzserek öt percet olvasnak naponta, pedig a rendszeres olvasás nemcsak a szókincset bővíti, de fejleszti a memóriát és javítja az írás- és vitakészséget is.

Elkezdte működését hazánk első előfizetés alapú e-könyv-klubja – közölte az olvasást népszerűsítő innovatív rendszer megalkotója, a DiBook Zrt. Az „Olvasók Klubja” tagsági díja havi 1958 forinttól indul, amely összeg a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének 2017-es adatai szerint az átlagos kötetár mindössze 60%-a . A klubtagok ezért az összegért cserébe havi egy, tetszés szerint kiválasztott könyvet tölthetnek le a DiBook teljes kínálatából. Ezenkívül a klubrendszerben további kedvezményeket, szolgáltatásokat vehetnek igénybe, például, a DiBook teljes könyvkínálatából állandó 25%-os kedvezménnyel vásárolhatnak.


Fábián Gergely, a DiBookSale Zrt. igazgatósági elnöke elmondta: „Legfőbb célunk, hogy az olvasás élményét az Y és a Z generáció a megszokott mobileszközein – mobiltelefonon, tableten –  is megtapasztalhassa. A végeredmény szempontjából ugyanis teljesen mindegy, hol és hogyan olvasnak, az a lényeg, hogy olvassanak rendszeresen. Ezenkívül bízunk abban is, hogy minden korosztály számára megkönnyítjük a digitális olvasást, illetve mindenki számára elérhető árképzésünkkel azokat is megnyerjük, akik eddig illegálisan szerezték be a terméket, és ezzel már támogathatják kedvenc szerzőiket és kiadóikat. Tisztában vagyunk azzal, hogy az innovációs folyamatok nem egyik napról a másikra történnek, de mi elhivatottak vagyunk ennek a népszerűsítésében.”

Hozzátette, az Eurostat egyik friss felméréséből az derült ki, hogy a magyarok naponta átlagosan 10 percet töltenek olvasással, és a lakosság mindössze 10%-a vesz rendszeresen a kezébe könyvet. A tinédzserek esetében ráadásul még ennél is rosszabb a helyzet, hiszen ők átlagosan 5 percet olvasnak a KSH Időmérleg-kutatása szerint. Ez a szám a 80-as években még 21 perc volt. A kevés olvasás negatív hatása látszik is a fiatalokon, hiszen a legújabb PISA-teszt alapján szövegértésben diákjaink az OECD-országok közül az utolsó harmadban helyezkednek el.


A rendszeres olvasás sokat segíthetne, hiszen bővíti a szókincset, fejleszti a memóriát, sőt javítja az írás- és vitakészséget is.

Fábián Gergely szerint az e-könyv optimális eszköz arra, hogy az internet világában szocializálódott Y és Z generáció tagjait megszólítsa: a gyors és egyszerű hozzáférés vonzóvá teheti az olvasást. Ma már minden mobilplatformra (Apple, Android, Windows Phone) elérhetők ingyenes és remekül működő könyvolvasó programok, amelyek a leggyakrabban használt .mobi és/vagy az .epub formátumot támogatják – egészítette ki.

A DiBook.hu a legtöbb gyakran használt e-könyv-formátumot támogatja, nem számít tehát, hogy az olvasónak milyen készüléke van.

A meghatározó hazai e-könyves platform online könyvesboltjában jelenleg több mint 6000 kötet érhető el. A könyvek teljesen jogtisztán tölthetők le, ezért – a nem jogtiszta letöltéssel szemben – a felhasználóknak már nem kell a könyvek átalakításával és egyéb technikai nehézségekkel megküzdeniük ahhoz, hogy elmerülhessenek kedvenc történeteikben, ráadásul mindezt legális forrásból tehetik meg.

A kifejezetten e-könyv-olvasásra kifejlesztett – a nyomtatott könyvéhez hasonló olvasási élményt nyújtó – könyvolvasók az elmúlt években ugyancsak széles körben elterjedtek. Ma már ezeket is versenyképes áron lehet beszerezni akár közvetlenül, a DiBook oldaláról is.

Kapcsolódó Cikkek