EUR: 323,71 Ft
CHF: 287,60 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Debrecen

Elismerés az egyetemi klasztereknek

Három, a Debreceni Egyetemhez kapcsolódó klaszter kapta meg az Akkreditált Klaszter címet a Pénzügyminisztérium pályázatán. A minősítésről szóló oklevelet július 5-én adták át Budapesten.

A Pharmapolis Debrecen Innovatív Gyógyszeripari Klaszter, a Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszter és a Termál-Egészségipari Klaszter is szerepel a hat klaszter között, amely nyert a Pénzügyminisztérium pályázatán. A komoly elismerést és minősítést jelentő címet Magyarországon ma 27 klaszter birtokolja.


A Debreceni Egyetem a magyarországi klaszterszerveződés úttörője és a felsőoktatási intézmények között az egyik olyan egyetem, amely a legnagyobb részt vállal a klaszterek létrehozásában és fenntartásában. Az elmúlt 8-10 évben az egyetem körül öt klaszter szerveződött, ezek mindegyike akkreditált, közülük kettő nemzetközi akkreditációval is rendelkezik.

Az Akkreditált Klaszter címet negyedszer nyerte el a Pharmapolis Debrecen Innovatív Gyógyszeripari Klaszter. Az oklevelet Pázmány Tamás innovációs és pályázati igazgató vette át.

A Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszter második alkalommal nyerte el az címet, amelyet Dékán Tamás klasztermenedzser vett át. Fő célkitűzésük a verseny- és utánpótlássport hátterének fejlesztése, az egészséges táplálkozás, életvitel és sportok népszerűsítése. A 2011 májusában 30 taggal alakult klaszter elnöke Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja.

A Termál-Egészségipari Klaszter második alkalommal nyerte el a minősítést. Az akkreditációról szóló oklevelet a szervezet elnöke, Fazekas Lajos, Katona Ilona titkár és Gurzó Andrea klasztermenedzser vette át. A most elnyert Akkreditált Klaszter címet 2020. január 24-ig használhatják.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.