EUR: 323,45 Ft
CHF: 287,44 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Belföld

Eljárás indult a Ryanair ellen

Eljárást indított Budapest Főváros Kormányhivatala a Ryanair ellen, miután a légitársaság egymás után kétszer nem szállította el utasai csomagját. A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) szerint kicsi az esélye annak, hogy kártérítést kapnak az érintettek.

Amint a Lokál is beszámolt róla, a Ryanair ír diszkont-légitársaság Budapest–Las Palmas járata két esetben is úgy akart a Kanári-szigetekre repülni, hogy több utas csomagját Budapesten hagyta, túlsúlyra hivatkozva. Az első esetben a turisták csak a Las Palmas-i repülőtéren értesültek arról, hogy a bőröndjeik nem érkeztek meg, míg múlt vasárnap egy szemfüles utas még a ferihegyi repülőtéren észrevette, hogy kipakolják a csomagokat a repülőgépből, amiből végül hatalmas botrány kerekedett a kifutópályán.


Az esetet követően Budapest Főváros Kormányhivatala közleményben jelentette be, hogy a légitársaság sorozatos, a poggyászkezeléssel kapcsolatos incidensei miatt György István budapesti kormánymegbízott azonnali, átfogó vizsgálatot kezdeményezett.

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége hétfőn közölte, hogy a Ryanair tisztességtelen a magyar fogyasztókkal szemben, mert nem teljesíti a szerződésben vállalt és az utasok által kifizetett szolgáltatásait. A poggyászok késése esetén is jár kártérítés a fogyasztónak a légitársaságtól, nem csak a csomagok sérülése, elvesztése miatt. A FEOSZ szerint azonban a társaság eddigi hozzáállása alapján elég kicsi az esély arra, hogy az utasok valóban kártérítést kapnak.


A Ryanair kedden közölte, hogy már folyik a vasárnapi járatról lemaradt csomagok kézbesítése. Hozzátették: a csomagok pakolási nehézségek miatt nem jutottak fel a járatra, és elnézést kérnek az utasoktól.

Sztrájkolnak a pilóták

A Ryanair története legnagyobb sztrájkjára készülnek ma és holnap a társaság dolgozói, emiatt 300 járatot törölnek. A személyzet a munkakörülményekre panaszkodik, állítólag még az ivóvízért is fizetniük kell a fedélzeten. A Ryanair arra figyelmeztette a pilótákat és a légiutas-kísérőket, hogy néhányan elveszíthetik állásukat, ha elhúzódnak a sztrájkok. A cég ugyanakkor úgy vélte, hogy teljesíti éves (1,25–1,35 milliárd eurós, 390–430 milliárd forintnak megfelelő) nyereség-előrejelzését.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Ellenzéki képviselők élhettek vissza pozíciójukkal

  Ellenzéki képviselők élhettek vissza pozíciójukkal

  Az Alapjogokért Központ igazgatójának hétfői kommentárja szerint az Országgyűlés épületében “botrányt okozó” ellenzéki képviselők az “MTVA-székházban tanúsított vélhetően jogellenes magatartásukkal” visszaélhettek pozíciójukkal.

 • Az Irka gyermeklap megtartó erő a kárpátaljai magyarságnak

  Az Irka gyermeklap megtartó erő a kárpátaljai magyarságnak

  A 25 éve megjelenő Irka című gyermeklapon magyarok nemzedékei nőttek fel Kárpátalján, ezért az fontos megtartó erőt jelent a közösség számára – jelentette ki Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár hétfőn Beregszászon a gyermekkiadvány negyedszázados évfordulós ünnepségén.

 • Spanyolország fontos szövetségese Magyarországnak

  Spanyolország fontos szövetségese Magyarországnak

  Spanyolország fontos partnere Magyarországnak, hiszen mindkét állam tagja ugyanannak a politikai, illetve védelmi szövetségnek: az Európai Uniónak (EU), valamint az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón, miután hivatalában fogadta Josep Borrellt, Spanyolország külügy-, európai uniós és együttműködési miniszterét.