EUR: 336,25 Ft
CHF: 313,37 Ft
2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Belföld

Elképesztő! Saját magát nyírja ki az LMP

Teljesen követhetetlen mi folyik az LMP-ben, véget ért ugyanis a párton belüli etikai vizsgálat-sorozat, ami megdöbbentő eredményekkel zárult. Alighanem ez volt a párt fekete napja.

2018. július 19-ére valószínűleg az LMP fekete napjaként emlékeznek majd a párt szimpatizánsai és politikusai. Ezen a napon ugyanis elszabadult a pokol a párton belül. A történet még előző nap kezdődött, amikor is a 24.hu arról írt: az LMP etikai bizottsága Szél Bernadett társelnököt és Ungár Péter országgyűlési képviselőt három évre eltiltotta minden párttisztségtől.


Büntit kapott Szél és Ungár Péter

“A döntéshozók azért büntették a két politikust, mert az április 8-i választás előtt – a grémium szerint a kongresszus és a politikai tanács döntésével szembemenve – tárgyalt a választókerületi visszalépésekről, azaz szervezte az ellenzéki koordinációt. Ungár ezen kívül a Ron Werber szerződése körüli anomáliák miatt is felel. Úgy tudjuk, az ugyancsak országgyűlési képviselő Schmuck Erzsébet megúszta kétéves eltiltással. Az ítélet különlegessége, hogy bár Szélt három évre eltiltották a párttisztségektől, nem kell lemondania az elnöki posztról, azaz eltiltása ellenére viselhet párttisztséget.” – írta a portál.


Ez utóbbi önmagában is furcsa: eltiltanak valakit – többek közt a társelnököt – a pártisztségektől, de a jelenlegiről nem kell lemondania. Szél Bernadett később bejelentette, hogy egy időre visszavonul gondolkodni. Ezek után mondjuk nem csoda.

“A jövővel kapcsolatban fontos és felelős döntéseket kell meghoznom” – írta az Azonnalinak eljuttatott közleményében.

Kizárták a visszalépő Kassait

Szél és Ungár megbüntetésével azonban nem ért véget a történet, másokat is ért retorzió. Az Origo szerint a legrosszabbul Kassai Dániel, az LMP budapesti jelöltje járt, aki a körzetében visszalépett Kunhalmi Ágnes szocialista politikus javára. Kassai nem hagyta szó nélkül a mai történéseket, közösségi oldalán borult ki.

„Mint, ahogy már sokan hallottátok, fegyelmi eljárások sokasága zajlik az LMP-ben, amiket korábban koncepciós eljárásoknak neveztem, mivel előre sejthető volt ezeknek az eljárásoknak az eredménye” – írja a csalódott politikus. Elárulta, hogy azért várta meg az ítéletet, mert látni szerette volna, ahogy „az LMP kiállítja saját magáról a bizonyítványát”.

Kedves Barátaim, Ismerőseim!Mint, ahogy már sokan halottátok fegyelmi eljárások sokasága zajlik az LMP-ben, amiket…

Gepostet von Kassai Dániel am Mittwoch, 18. Juli 2018

A portál szerint Kassait Hadházy Ákos emberének tartják a párton belül, mindketten egyértelműen a többi balliberális párttal való együttműködést támogatták az április 8-i választást megelőzően. Ez a párton belüli irányzat egyértelműen a kisebbséget jelenti az LMP-n belül, és a dolgok jelenlegi állása szerint erősen kiszorulóban vannak az ide köthető politikusok.

Kizárták majd visszavették Sallait

Ezzel sem ért azonban véget a döbbenetes ítéletek sora. A korábban kizárt Sallai Róbert Benedek büntetését ugyanis enyhítették, visszavették a pártba. Az SRB becenevű politikust azért érte retorzió, mert korábban nekiment Hadházy Ákosnak. Verekedésről, mentőről, kórházi ápolásról szóltak a hírek, pontosan nem tudni mi történt, Sallai mindenesetre bocsánatot kért Hadházytól, akit később mégis szimulálással vádolt. Sallai most örömmel jelentette be visszatérését. Hadházy egyébként már korábban kilépett, így tulajdonképpen “helyet cserélt a két politikus”.

A mai naptól újra az LMP tagja vagyok. Másodfokú eljárásban azt LMP Etikai Bizottsága megváltoztatva a fegyelmi eljárás eredményét enyhítette az az által kiszabott szankciót és a kizárás helyett meghatározott időre az LMP tisztségektől való eltiltásra enyhítette a „büntetésemet“. Emellett viszont Kassai Dánielt, aki annak idején megkezdte a visszalépéseket, a másodfokú eljárással kizárta az LMP-ből, valamint Ungár Péter mellett Szél Bernadett társelnököt is sújtotta tisztségek viselésétől való eltiltással. Az utóbbi azért jelentős hír szerintem, mert az LMP azt bizonyítja vele: lehet úgy működni, hogy azt ne a következmények nélküliség jellemezze. Ennek ellenére a történtek után, szerintem ez egy enyhe szankció Dettivel szemben.” – írta közösségi oldalán Sallai.

A mai naptól újra az LMP tagja vagyok. Másodfokú eljárásban azt LMP Etikai Bizottsága megváltoztatva a fegyelmi eljárás…

Gepostet von Sallai Róbert Benedek am Mittwoch, 18. Juli 2018

Dömsödi kiakadt

A történetbe bezárt Dömsödi Gábor korábbi tévés műsorvezető is, aki teljesen kiborult a fentiek miatt. Dömsödi Pásztó polgármestereként indult a választásokon LMP-s színekben.

“A parlamenti választásokon LMP-s színekben induló Dömsödi Gábor azzal a feltétellel vállalta a jelöltséget, hogy lesz összefogás. Ami végül nem lett: szerinte átverték. Mi több: szerinte Szél Bernadett a kampány végén egy álomvilágban élt” – írta az azonnali.hu, akiknek Dömsödi interjút is adott.

Tudták követni? Ha nem akkor a hiba nem az önök készülékében van…

Dömsödi Gábor,a Névshowr felvételén.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Koltai Róbert és Dörner György kapja idén a Madách-díjat

  Koltai Róbert és Dörner György kapja idén a Madách-díjat

  Madách Imrére emlékeznek születésének évfordulója alkalmából kedden Balassagyarmaton, az ünnepségen átadják a Madách-díjakat, amelyeket idén Koltai Róbert színművésznek és Dörner György színművész-színházigazgatónak ítéltek – közölték a szervezők az MTI-vel.

 • Nyitrai: A polgárőrök részt vesznek a határvédelemben

  Nyitrai: A polgárőrök részt vesznek a határvédelemben

  A polgárőrök a kormány stratégiai partnerei, akik részt vesznek a határvédelemben, és ezáltal jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarország közbiztonsága jó – közölte a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Lejárató kampány zajlik a miskolci kórház ellen

  Lejárató kampány zajlik a miskolci kórház ellen

  Nagy Gábor orvosigazgató szerint bizonyítékok sora mutat arra, hogy teljes valótlanságot állítanak azok a hírportálok, amelyek szerint a miskolci kórházban eltávolították egy roma nő mindkét petevezetékét, hogy ne szülhessen többé gyermeket – írta vasárnap a Magyar Nemzet online kiadása.