2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Aktuális

Elkezdődik KGBéla kémpere

Előkészítő üléssel kezdődik meg ma a Budapest Környéki Törvényszéken a Jobbik listájáról bekerült EP-képviselő, Kovács Béla pere. A csak „KGBélaként” emlegetett politikust azzal vádolják, hogy 2012–2014 között folyamatosan látta el az orosz katonai hírszerzés ügynökeit az Európai Unió kül- és gazdaságpolitikáját érintő információkkal. A vádirat szerint Kovács Béla tevékenységével aktívan segítette az orosz hírszerzés munkáját.

(MTI/Európai Parlament/Didier Bauwaerts)

Emellett költségvetési csalással is gyanúsítják a volt jobbikost, mivel kamu gyakornoki szerződéseket kötött, hogy bűntársaival jogosulatlanul vegyenek fel tiszteletdíjat az Európai Parlament költségvetéséből.


Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább nő a családok támogatása

  Tovább nő a családok támogatása

  Jövőre minden eddiginél több forrást fordít a kormány a családokra, és további jelentős lépések várhatók, amennyiben a magyar emberek a nemzeti konzultáción megerősítik a kormány elképzeléseit.

 • Erősebb lehet Merkel utódja

  Erősebb lehet Merkel utódja

  Kíváncsian várják az elemzők, hogy elhagyja-e elődje erősen migránspárti politikáját az Angela Merkel pártelnöki helyére hajszállal megválasztott Annegret Kramp-Karrenbauer. A Nézőpont Intézet ügyvezető igazgatója szerint a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnöke, politikailag akár erősebb is lehet, mint elődje, aki lényegében a migrációs politikájába bukott bele.

 • Elfogadták Soros migránspaktumát

  Elfogadták Soros migránspaktumát

  Elfogadta 150 ENSZ tagállam képviselőjének többsége azt a globális menekültügyi csomagot, amelyről a világszervezet közgyűlése 19-én szavaz majd, de több mint tucatnyi ország lépett ki már a csomag egyeztetési folyamatából.