2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Szolnok

Elnevezték városunk címerállatát

A város kabalafigurája lett a Jász-Nagykun-Szolnok megye címeréből ismert pelikán, amelyből azóta plüssfigura is készült. Az önkormányzat még májusban pályázatot írt ki az állatka elnevezésére.

Rengeteg szavazat érkezett a Városmarketing és Turisztikai Osztályhoz, akik egy háromfős bizottság segítségével kiválasztották a pelikánhoz leginkább passzoló nevet. Választásuk a Jonatánra esett. A nevezők között a Jelmez-Art Kft. ügyvezetője, Debreczeni Ildikó által tervezett plüssfigurát ki is sorsolták, de azoknak sem kell csüggedniük, akik nem nyertek, Jonatánt ugyanis július elejétől meg lehet vásárolni a Tourinform Szolnok Irodában. Idén összesen 400 plüssfigurát rendeltek.


Az önkormányzat fontosnak tartja a városmarketinget és a turizmust, ezért a hagyományos promóciós megoldások mellett folyamatosan kutatja a modern marketing lehetőségeit is. Ennek eredményeképp született meg Jonatán, aki remek választás lehet ajándékba szolnokiaknak és turistáknak egyaránt.

Már meg is lehet vásárolni Jonatánt, a plüssfigurát

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.