EUR: 323,98 Ft
CHF: 287,62 Ft
2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Belföld

Elszállítják a budán talált gránátot

Elszállítják a II. kerületi Fillér utcánál talált robbanótestet – közölte Markovics Zita, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje szerda délután az MTI-vel.

Korábban elmondta: szerda délelőtt egy 203 milliméter átmérőjű, szovjet gyártmányú betonromboló gránátot találtak. A tűzszerészi munkálatok idejére száz méteres sugarú körben kiürítettél a környéket.

Markovics Zita közölte: nem sikerült kiszerelni a gyújtószerkezetet, ezért a robbanótestet óvatosan felemelték és a tűzszerészautóra helyezték. Onnan nagyon lassan, rendőri felvezetéssel szállítják el a honvédség központi gyűjtőhelyére, ahol később megsemmisítik azt.

A környéken elrendelt korlátozásokat feloldották – tájékoztatott a kommunikációs tiszt.

Kapcsolódó Cikkek

  • A családokról szól az őszi nemzeti konzultáció

    A családokról szól az őszi nemzeti konzultáció

    Októberben indul az újabb nemzeti konzultáció – közölte Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

  • Az igazi csata most kezdődik

    Az igazi csata most kezdődik

    Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint az uniós állam- és kormányfők salzburgi informális csúcstalálkozóján az országok többsége elutasította az Európai Unió határ- és partvédelmi ügynöksége szerepének növeléséről szóló új javaslatot, amely a határőrizet részleges jogát venné el.