EUR: 322,06 Ft
CHF: 285,23 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Külföld

Elveszik vakvezető kutyáját, mert az meghízott

Elveszik egy idős férfitól vakvezető kutyáját, ugyanis a jótékonysági szervezet szerint az állat kissé túlsúlyos lett gazdája mellett – írja a Metro.

A Vakvezető Kutyákat Vakoknak nevű jótékonysági szervezet arra a döntésre jutott, hogy elveszi a 85 éves siket és vak Derek Beal-től a speciálisan kiképzett 8 éves Paddy-t. Az Usher-szindrómában szenvedő idős férfinek egyetlen menstvára az  állat volt, ugyanis nélküle szinte semmit nem képes csinálni. A férfi elmondása szerint Paddy túlsúlyáról sem ő tehet, ugyanis az ebet kedveskedésből lépten-nyomon etetik az emberek, akkor is ha megkéri őket, hogy ne tegyék.


A férfi egyetlen segítője Paddy, ugyanis a beteg férfi felesége már 15 évvel ezelőtt meghalt, egyetlen élő hozzátartozója a fia pedig nagyon messze él apjától, és nem tud róla gondoskodni. Derek szerint a kegyetlen döntést követően felajánlotta, hogy ha adnak neki 1 hónapot, sikeresen lefogyasztja a kissé hurkás Golden Retriever-t. A jótékonysági szervezet ( akitől Paddy-t kapta) azonban nem ment bele Derek ötletébe, és továbbra is vissza szeretnék kapni a kutyát. Az állat mindezek ellenében remek egészségnek örvend és kiváló fizikai állapotban van, így érthetetlen, hogy a nevében is jótékonynak tartott szervezet, miért hoz ilyen döntéseket.

Derek, Paddy nélkül szinte mozgásképtelen, még a házat sem tudja elhagyni. Az idős férfi és az eb már 6 éve élnek együtt, most azonban elszakítják őket egymástól. A nyugdíjas szerint ez olyan mintha egy mozgássérülttől vennék el a tolószékét, nem beszélve arról, hogy az elvett állat helyett semmiféle  alternatívát nem ajánlottak fel segítségül az idős férfinak.


A szervezet azonban nem erősítette meg miszerint az ok egyedül a kutya túlsúlya lenne, azt mondták megértik, hogy a vakvezető kutyától való megválás rendkívül nehéz, azonban minden lehetőséget megvizsgálnak és alapos mérlegelés után hozzák meg döntésüket. Paddy-t mindenesetre egy új, szintén rászorulónak adnák.

 

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

Kapcsolódó Cikkek