EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Eger

Emlékéremmel tisztelegnek az egri vár előtt

A Magyar várak emlékérme sorozatban Munkács, Gyula, Kőszeg, Visegrád, Szigetvár, Siklós és Diósgyőr után most az egri várról adott ki a Magyar Nemzeti Bank emlékérmét, amely bár hivatalos fizetőeszköznek minősül, de forgalmi funkciója nincs. Annál inkább a történelem előtti tisztelgés, a tudatformálás és az ismeretterjesztés a célja – az MNB MTI-nek adott hivatalos sajtóközleménye szerint.

Szunyog László szobrászművész míves munkájának egyik oldalát Dobó István várkapitány páncélos profilja, a másikat pedig az egri vár legemblematikusabb, déli oldala díszíti. Az emlékérme tíz- és kétezer forintos névértéken, a Magyar Pénzverő Zrt. érmeboltjában és a Dobó István Vármúzeumban vásárolható meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.