EUR: 322,06 Ft
CHF: 285,23 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Eger

Emlékéremmel tisztelegnek az egri vár előtt

A Magyar várak emlékérme sorozatban Munkács, Gyula, Kőszeg, Visegrád, Szigetvár, Siklós és Diósgyőr után most az egri várról adott ki a Magyar Nemzeti Bank emlékérmét, amely bár hivatalos fizetőeszköznek minősül, de forgalmi funkciója nincs. Annál inkább a történelem előtti tisztelgés, a tudatformálás és az ismeretterjesztés a célja – az MNB MTI-nek adott hivatalos sajtóközleménye szerint.

Szunyog László szobrászművész míves munkájának egyik oldalát Dobó István várkapitány páncélos profilja, a másikat pedig az egri vár legemblematikusabb, déli oldala díszíti. Az emlékérme tíz- és kétezer forintos névértéken, a Magyar Pénzverő Zrt. érmeboltjában és a Dobó István Vármúzeumban vásárolható meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.