EUR: 331,08 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb Eger

Emlékéremmel tisztelegnek az egri vár előtt

A Magyar várak emlékérme sorozatban Munkács, Gyula, Kőszeg, Visegrád, Szigetvár, Siklós és Diósgyőr után most az egri várról adott ki a Magyar Nemzeti Bank emlékérmét, amely bár hivatalos fizetőeszköznek minősül, de forgalmi funkciója nincs. Annál inkább a történelem előtti tisztelgés, a tudatformálás és az ismeretterjesztés a célja – az MNB MTI-nek adott hivatalos sajtóközleménye szerint.

Szunyog László szobrászművész míves munkájának egyik oldalát Dobó István várkapitány páncélos profilja, a másikat pedig az egri vár legemblematikusabb, déli oldala díszíti. Az emlékérme tíz- és kétezer forintos névértéken, a Magyar Pénzverő Zrt. érmeboltjában és a Dobó István Vármúzeumban vásárolható meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.