EUR: 324,08 Ft
CHF: 287,72 Ft
2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Egyéb Veszprém

Entente Florale: összességében pozitív a kép Veszprémről

Elsőre jó benyomásokat szerzett a városról az Entente Florale szakmai zsűrije, a jó állapotban lévő épületek, a harmonikus utcabútorok, a gondozott fák mellett azonban van néhány javaslat is.

Több mint 300 versenyző város közül Lajoskomárom és Veszprém nyerte a 2017-es Virágos Magyarország versenyt, így ez a két település képviseli hazánkat az idei Entente Florale Europe környezetszépítő versenyen.


A nemzetközi zsűrit Némedi Lajos alpolgármester fogadta (fotó: Kovács Bálint)

Az Entente Florale nemzetközi zsűrijének tagjai pénteken érkeztek Veszprémbe, egész nap a város különböző pontjain bírálták a várost a megadott szempontok alapján. A zsűri elnöke este egy „feedback meetingen” értékelte a várost. Fontos megjegyezni, hogy az itt elhangzottak még nem a végső eredményt jelentik, ugyanis a végeredményt csak a szeptemberi, írországi rendezvényen jelentik be. „Az itt elmondottak nem is kritikák, inkább javaslatok, első benyomások” – fogalmazott a zsűri belga elnöke, Rudi Geerardyn.

Számos városszépítő akciót szerveztek az elmúlt időszakban (fotó: Szalai Csaba)

Az egyébként tájépítészként dolgozó Geerardyn úgy nyilatkozott, nem turistaként érkeztek Veszprémbe, inkább a várospolitikára voltak kíváncsiak. „Nagyon pozitív volt az itt eltöltött nap, hihetetlenül jól dokumentált koncepcióról van szó, sok információval. Látszik, hogy sok energiát fordítottak rá, és úgy tűnik, a városvezetés tisztában van a verseny fontosságával” – mondta.

Miután meghallgatta a zsűri észrevételeit, Némedi Lajos alpolgármester megjegyezte: a javaslatok azt tükrözik, hogy olyan felkészült szakemberek érkeztek Veszprémbe, akik igyekeztek objektív képet festeni a városról. Mint mondta, szeretnék még vonzóbbá tenni Veszprémet, ami nem kevés munkát és pénzt igényel.

Kapcsolódó Cikkek