2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Belföld

Epermester Pincészet – Prémium Eperméz-szelekció

Tahitótfaluban termett kiváló minőségű földi eperből hagyományos borászati eljárással készült minőségi édes eperbor.

A pincészet célja megőrizni az eper lelkét, és újraalkotni azt egy új testben.


A Szentendrei-szigetet méltán nevezik az epertermesztés egyik bölcsőjének. A több mint 100 éves hagyomány nemcsak kötelez, de új kihívásokat is jelent a pincészet számára. Az eper és a bor hagyományosan egymástól különálló kultúráinak ötvözésével új távlatokat nyitnak. Ez alkotómunkájuk alapja, ezen elvek alapján készítik Magyarország legjobb minőségű eperborait.

Az Epermester Pincészet születése annak a nemes gondolatnak köszönhető, amely a tahitótfalui eperkultúra újraélesztését tűzte ki célul. Az ott termett kiváló minőségű földi eperből hagyományos borászati eljárással készítenek minőségi száraz és édes borokat. Nem alkalmaznak mesterséges adalékot, aromákat és egyéb anyagokat, csak a gyümölcs legjavát használják fel.

Kapcsolódó Cikkek