EUR: 332,47 Ft
CHF: 303,24 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Dunaújváros

Eredményes szezont zárt a DUE DSE

A Dunaújvárosi Egyetem sportegyesületei eredményes idényen vannak túl. A kosárlabda-, floorball-, asztalitenisz- és futsalcsapatok kitettek magukért, és a szezonban méltó módon képviselték a névadó intézményt.

A csapatsportokban hetekkel ezelőtt befejeződött a szezon, jelenleg a legtöbb együttesnél pihenőjüket töltik a játékosok, vagy éppen már az alapozó munkát végzik. Az egyesület egyik „zászlóshajója” a Dunaferr DUE Renalpin FC futsalcsapata. A tavalyi szezonban ezüstérmet szerzett gárda az idén néhány hellyel hátrébb végzett, hiszen nem sikerült a döntőig jutniuk az újvárosiaknak, akik a Swietelsky Haladás VSE ellen a bronzéremért vívtak párharcot. Az egyik fél második győzelméig tartó „versenyfutást” végül a szombathelyiek nyerték, így a Dunaferrnek meg kellett elégednie a negyedik hellyel, ami azonban az idei szezon mezőnyét tekintve igen előkelőnek számít.


A floorballosoknak szintén nincs okuk panaszra, hiszen ők a Magyar Kupában a legjobb nyolc közé jutottak, ahol az OB I-es bajnokság idei bronzérmese bizonyult jobbnak az egyetemistáknál. Az OB II-es bajnokságban a hatodik helyet érték el, miután a tíz csapatot felvonultató mezőnyben 9 győzelemmel és 9 vereséggel zárták az idényt.

A DUE- Villámok kosárlabda csapata sem vallott szégyent idén

A kosárlabdázók több bajnokságban is megmérettették magukat: a DUE Villámok együttese a Pest Megyei U16-os fiúbajnokságban végül az ezüstérmet szerezte meg, miután a döntő mérkőzésen vereséget szenvedett a Beszterce KK csapatától, amellyel az egész idény során hajtós mérkőzéseket játszottak.


Az asztalitenisz-szakosztály is öregbítette az egyetem sportegyesületének hírnevét: a pingpongozók az NB II-es és NB III-as bajnokságban is helytálltak. (A DUE az előző szezonban még az NB I-ben vitézkedett, ahol a harmadik helyet szerezte meg.) A DUE a másodosztály küzdelmeiben végül ezüstérmes lett, és az egyéni elismerésekből is jutott a dunaújvárosiaknak: Nemes Vince és Makk Benedek bizonyult a teljes NB II-es mezőny legjobb játékosának. Az NB III-as alakulatban ezúttal nem az ellenfelek okoztak fejtörést a szakosztálynak, inkább a váratlan távozók nehezítették a vezetők dolgát. Mindezek ellenére sikeresen helytállt a gárda, és mint kiderült,  a legnagyobb fegyvertény az volt, hogy sikeresen beilleszkedett a serdülő korosztályba tartozó Bíró Bálint – tudtuk meg a klub értékeléséből.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.