EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Dunaújváros

Eredményes szezont zárt a DUE DSE

A Dunaújvárosi Egyetem sportegyesületei eredményes idényen vannak túl. A kosárlabda-, floorball-, asztalitenisz- és futsalcsapatok kitettek magukért, és a szezonban méltó módon képviselték a névadó intézményt.

A csapatsportokban hetekkel ezelőtt befejeződött a szezon, jelenleg a legtöbb együttesnél pihenőjüket töltik a játékosok, vagy éppen már az alapozó munkát végzik. Az egyesület egyik „zászlóshajója” a Dunaferr DUE Renalpin FC futsalcsapata. A tavalyi szezonban ezüstérmet szerzett gárda az idén néhány hellyel hátrébb végzett, hiszen nem sikerült a döntőig jutniuk az újvárosiaknak, akik a Swietelsky Haladás VSE ellen a bronzéremért vívtak párharcot. Az egyik fél második győzelméig tartó „versenyfutást” végül a szombathelyiek nyerték, így a Dunaferrnek meg kellett elégednie a negyedik hellyel, ami azonban az idei szezon mezőnyét tekintve igen előkelőnek számít.


A floorballosoknak szintén nincs okuk panaszra, hiszen ők a Magyar Kupában a legjobb nyolc közé jutottak, ahol az OB I-es bajnokság idei bronzérmese bizonyult jobbnak az egyetemistáknál. Az OB II-es bajnokságban a hatodik helyet érték el, miután a tíz csapatot felvonultató mezőnyben 9 győzelemmel és 9 vereséggel zárták az idényt.

A DUE- Villámok kosárlabda csapata sem vallott szégyent idén

A kosárlabdázók több bajnokságban is megmérettették magukat: a DUE Villámok együttese a Pest Megyei U16-os fiúbajnokságban végül az ezüstérmet szerezte meg, miután a döntő mérkőzésen vereséget szenvedett a Beszterce KK csapatától, amellyel az egész idény során hajtós mérkőzéseket játszottak.


Az asztalitenisz-szakosztály is öregbítette az egyetem sportegyesületének hírnevét: a pingpongozók az NB II-es és NB III-as bajnokságban is helytálltak. (A DUE az előző szezonban még az NB I-ben vitézkedett, ahol a harmadik helyet szerezte meg.) A DUE a másodosztály küzdelmeiben végül ezüstérmes lett, és az egyéni elismerésekből is jutott a dunaújvárosiaknak: Nemes Vince és Makk Benedek bizonyult a teljes NB II-es mezőny legjobb játékosának. Az NB III-as alakulatban ezúttal nem az ellenfelek okoztak fejtörést a szakosztálynak, inkább a váratlan távozók nehezítették a vezetők dolgát. Mindezek ellenére sikeresen helytállt a gárda, és mint kiderült,  a legnagyobb fegyvertény az volt, hogy sikeresen beilleszkedett a serdülő korosztályba tartozó Bíró Bálint – tudtuk meg a klub értékeléséből.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.