EUR: 323,46 Ft
CHF: 286,47 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Dunaújváros

Eredményes szezont zárt a DUE DSE

A Dunaújvárosi Egyetem sportegyesületei eredményes idényen vannak túl. A kosárlabda-, floorball-, asztalitenisz- és futsalcsapatok kitettek magukért, és a szezonban méltó módon képviselték a névadó intézményt.

A csapatsportokban hetekkel ezelőtt befejeződött a szezon, jelenleg a legtöbb együttesnél pihenőjüket töltik a játékosok, vagy éppen már az alapozó munkát végzik. Az egyesület egyik „zászlóshajója” a Dunaferr DUE Renalpin FC futsalcsapata. A tavalyi szezonban ezüstérmet szerzett gárda az idén néhány hellyel hátrébb végzett, hiszen nem sikerült a döntőig jutniuk az újvárosiaknak, akik a Swietelsky Haladás VSE ellen a bronzéremért vívtak párharcot. Az egyik fél második győzelméig tartó „versenyfutást” végül a szombathelyiek nyerték, így a Dunaferrnek meg kellett elégednie a negyedik hellyel, ami azonban az idei szezon mezőnyét tekintve igen előkelőnek számít.


A floorballosoknak szintén nincs okuk panaszra, hiszen ők a Magyar Kupában a legjobb nyolc közé jutottak, ahol az OB I-es bajnokság idei bronzérmese bizonyult jobbnak az egyetemistáknál. Az OB II-es bajnokságban a hatodik helyet érték el, miután a tíz csapatot felvonultató mezőnyben 9 győzelemmel és 9 vereséggel zárták az idényt.

A DUE- Villámok kosárlabda csapata sem vallott szégyent idén

A kosárlabdázók több bajnokságban is megmérettették magukat: a DUE Villámok együttese a Pest Megyei U16-os fiúbajnokságban végül az ezüstérmet szerezte meg, miután a döntő mérkőzésen vereséget szenvedett a Beszterce KK csapatától, amellyel az egész idény során hajtós mérkőzéseket játszottak.


Az asztalitenisz-szakosztály is öregbítette az egyetem sportegyesületének hírnevét: a pingpongozók az NB II-es és NB III-as bajnokságban is helytálltak. (A DUE az előző szezonban még az NB I-ben vitézkedett, ahol a harmadik helyet szerezte meg.) A DUE a másodosztály küzdelmeiben végül ezüstérmes lett, és az egyéni elismerésekből is jutott a dunaújvárosiaknak: Nemes Vince és Makk Benedek bizonyult a teljes NB II-es mezőny legjobb játékosának. Az NB III-as alakulatban ezúttal nem az ellenfelek okoztak fejtörést a szakosztálynak, inkább a váratlan távozók nehezítették a vezetők dolgát. Mindezek ellenére sikeresen helytállt a gárda, és mint kiderült,  a legnagyobb fegyvertény az volt, hogy sikeresen beilleszkedett a serdülő korosztályba tartozó Bíró Bálint – tudtuk meg a klub értékeléséből.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.