2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb Tatabánya

Európai körülmények várják a súlyemelőket

Felújították a Veres Győző Súlyemelőtermet. A mintegy kétmillió forintból megvalósult beruházás keretében új, speciális borítást és festést kapott a csarnok, valamint korszerűsítették a világítást és a fűtést.

– Az elmúlt években a súlyemelőterem kimaradt a felújítások sorából – mondta el Sámuel Botond, a Tatabányai Sport Club ügyvezető-elnöke. – Ezért is örültem annak, hogy Visegrádi József szakosztályvezető kezdeményezésére sikerült ezúttal ezt a csarnokot is korszerűsítenünk.


A Tatabányai Sport Club súlyemelő-szakosztálya 1951-ben alakult. A terem 2011 óta viseli az egykori világklasszis versenyző, Veres Győző nevét. A keresztelő óta eltelt évek, emelt és ledobott súlyok nyomot hagytak a csarnokban, amely így megérett a felújításra.

A terem 2011 óta viseli az egykori világklasszis versenyző, Veres Győző nevét

– Nagyon boldogok vagyunk – hangsúlyozta Pócza Károly, a súlyemelő-szakosztály vezetőedzője. – Mostantól európai körülmények között készülhetünk, így reményeink szerint az eddigieknél is többen választják majd ezt a sportágat.

Támogatta a megújulási folyamatot az 1990-ben alakult Súlyemelő Utánpótlás Alapítvány is, amelynek – többek között – az a célja, hogy segítse az utánpótláskorú versenyzők megfelelő edzéskörülményeit. A munkálatokat a kivitelező Vértesker Kft. szakemberei végezték. A felújítás alapvető finanszírozója az Agora Nonprofit Kft. volt, az Észak-dunántúli Vízmű Zrt. pedig 600 ezer forinttal járult hozzá a ráncfelvarráshoz.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.