EUR: 323,40 Ft
CHF: 286,76 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Tatabánya

Európai körülmények várják a súlyemelőket

Felújították a Veres Győző Súlyemelőtermet. A mintegy kétmillió forintból megvalósult beruházás keretében új, speciális borítást és festést kapott a csarnok, valamint korszerűsítették a világítást és a fűtést.

– Az elmúlt években a súlyemelőterem kimaradt a felújítások sorából – mondta el Sámuel Botond, a Tatabányai Sport Club ügyvezető-elnöke. – Ezért is örültem annak, hogy Visegrádi József szakosztályvezető kezdeményezésére sikerült ezúttal ezt a csarnokot is korszerűsítenünk.


A Tatabányai Sport Club súlyemelő-szakosztálya 1951-ben alakult. A terem 2011 óta viseli az egykori világklasszis versenyző, Veres Győző nevét. A keresztelő óta eltelt évek, emelt és ledobott súlyok nyomot hagytak a csarnokban, amely így megérett a felújításra.

A terem 2011 óta viseli az egykori világklasszis versenyző, Veres Győző nevét

– Nagyon boldogok vagyunk – hangsúlyozta Pócza Károly, a súlyemelő-szakosztály vezetőedzője. – Mostantól európai körülmények között készülhetünk, így reményeink szerint az eddigieknél is többen választják majd ezt a sportágat.

Támogatta a megújulási folyamatot az 1990-ben alakult Súlyemelő Utánpótlás Alapítvány is, amelynek – többek között – az a célja, hogy segítse az utánpótláskorú versenyzők megfelelő edzéskörülményeit. A munkálatokat a kivitelező Vértesker Kft. szakemberei végezték. A felújítás alapvető finanszírozója az Agora Nonprofit Kft. volt, az Észak-dunántúli Vízmű Zrt. pedig 600 ezer forinttal járult hozzá a ráncfelvarráshoz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.