2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Tatabánya

Európai körülmények várják a súlyemelőket

Felújították a Veres Győző Súlyemelőtermet. A mintegy kétmillió forintból megvalósult beruházás keretében új, speciális borítást és festést kapott a csarnok, valamint korszerűsítették a világítást és a fűtést.

– Az elmúlt években a súlyemelőterem kimaradt a felújítások sorából – mondta el Sámuel Botond, a Tatabányai Sport Club ügyvezető-elnöke. – Ezért is örültem annak, hogy Visegrádi József szakosztályvezető kezdeményezésére sikerült ezúttal ezt a csarnokot is korszerűsítenünk.


A Tatabányai Sport Club súlyemelő-szakosztálya 1951-ben alakult. A terem 2011 óta viseli az egykori világklasszis versenyző, Veres Győző nevét. A keresztelő óta eltelt évek, emelt és ledobott súlyok nyomot hagytak a csarnokban, amely így megérett a felújításra.

A terem 2011 óta viseli az egykori világklasszis versenyző, Veres Győző nevét

– Nagyon boldogok vagyunk – hangsúlyozta Pócza Károly, a súlyemelő-szakosztály vezetőedzője. – Mostantól európai körülmények között készülhetünk, így reményeink szerint az eddigieknél is többen választják majd ezt a sportágat.

Támogatta a megújulási folyamatot az 1990-ben alakult Súlyemelő Utánpótlás Alapítvány is, amelynek – többek között – az a célja, hogy segítse az utánpótláskorú versenyzők megfelelő edzéskörülményeit. A munkálatokat a kivitelező Vértesker Kft. szakemberei végezték. A felújítás alapvető finanszírozója az Agora Nonprofit Kft. volt, az Észak-dunántúli Vízmű Zrt. pedig 600 ezer forinttal járult hozzá a ráncfelvarráshoz.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egy elfelejtett hadjárat története

    Egy elfelejtett hadjárat története

    1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

  • Fesztivál fesztivál hátán

    Fesztivál fesztivál hátán

    Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

  • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

    Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

    A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.

  • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

    Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

    Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.