EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,67 Ft
2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Egyéb Érd

Évadzárás a múzeum kocsiszínjében

Nem mondható, hogy az Érdi Kamarazenekar most befejeződött évada szűkölködött volna eseményekben: a vasárnap megtartott koncert sűrű, fellépésekkel teli évadot zárt le. A következő szezon – amelynek programját most kezdték el tervezni – pedig legalább ennyire mozgalmasnak ígérkezik, már csak azért is, mert az együttes tartalmas fellépésekkel, kiemelkedő programokkal készül harmincéves fennállásának megünneplésére.

Visszatérve a mostani koncertre: a műsorból nem hiányoztak a jól ismert klasszikusok, Haydn, Mozart, de megszólaltatták olyan kevésbé ismert vagy éppen „könnyedebb” szerzők műveit is, mint Fritz Kreisler és A. P. Malvezzi.


Mozart A-dur klarinétversenyéből a II. és III. tétel szólóját Rácz Balázs játszotta

Figyelmet érdemel az Érdi Kamarazenekar évadzáró koncertjének helyszíne is, ahol a dallamok felcsendültek, hiszen egy ilyen környezet sokat tud hozzátenni az élményhez – nyilvánvalóan ezért választották immár sokadik alkalommal a Magyar Földrajzi Múzeum patinás műemlék épületének kocsiszínjét.

A zenekar nem először koncertezett a múzeumban
Fotók: Temesi László

Az már most tudható, hogy a három évtizedes Érdi Kamarazenekar tavaszra egy nagyszabású, jubileumi koncerttel készül. Emellett természetesen különféle hagyományos vagy kisebb fellépéseken is látni és hallani lehet majd őket.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.