2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Hódmezővásárhely

Ez volt idén a legállatibb tábor

A Barátaink az állatok elnevezésű gyermektábor résztvevői számára mindegy, hogy kiskutyáról vagy vízibolháról van szó, imádják őket. Az idén 30 kisgyerek vett részt a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ által szervezett egyhetes foglalkozáson, amelynek során egy tanyára is ellátogattak, az i-re a pontot pedig az állatkerti séta tette fel.

Minden évben nagyon népszerű a Barátaink az állatok elnevezésű tábor. Ebben az évben is sokan érdeklődtek iránta, de összesen 30 szerencsés mondhatta el magáról, hogy helyet is kapott a programban. Hétfőtől péntekig nagyon sokféleképpen ismerkedhettek meg a gyerekek az állatok világával.


A tanya és a vadvilág állatait is megcsodálták a gyerekek.

Az egy hét folyamán a gyerekek ellátogattak biciklivel egy tanyára is, ahol a ház körüli állatokkal ismerkedtek meg, de emellett többször voltak a strandon is, ahol szintén megmutatkozik, hogy a kicsik mekkora állatbarátok. Rendszeresen kimentik a vízből a különféle bogarakat, rovarokat, találgatják, pontosan milyen fajta élőlényről van szó.

Táborvezetők és táborlakók: Ráczné Kecskeméti Ágota, Szenti Kitti Lili, Vas Mariann és Sápi Gertrúd

Sápi Gertrúd és Szenti Kitti Lili nagy állatrajongók. A már majdnem kilencéves Trudi kedvence ugyan a nyuszi (hiszen neki is van otthon egy, akit Sophie-nak hívnak), de a pénteki vadasparki látogatás során a tigrist szerette volna látni leginkább, hiszen az meg anyukája kedvence. Trudi a tábor során nagyon élvezte, amikor a Népkertben plüssállatokat kellett felkutatniuk. Kitti a strandolást szerette legjobban, nagy örömére az interjút követően is éppen oda indultak. A nyolcéves kislány kedvenc állata a macska, otthon is várja egy Hamu nevű cica.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.