EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Szekszárd

Ezrek lepték el Fadd-Domborit

Július 6. és 9. között Fadd-Dombori adott otthont a Gyermek, Kölyök, Serdülő Kajak-Kenu Vidékbajnokságnak. Ezen a versenyen a szintén Fadd-Domboriban július végén megszervezendő Magyar Bajnokságra lehetett továbbjutni.

Szinte az ország összes kajak-kenu sportegyesülete képviseltette magát Fotó: Nagy Nándor

– A Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület 40 versenyzővel állt rajthoz, akik szinte mind kvalifikálták magukat a Magyar Bajnokságra – tájékoztatott Inger Nikoletta, a Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület edzője.


– Fadd-Dombori adott otthont a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által szervezett Gyermek, Kölyök, Serdülő Kajak-Kenu Vidékbajnokságnak, amelyből tovább lehetett jutni a szintén Fadd-Domboriban megrendezésre kerülő Magyar Bajnokságra. A Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület több mint negyven sportolóval képviseltette magát a versenyen, és szinte kivétel nélkül feljutott mindenki a Magyar Bajnokságba. Azt gondolom, hogy minden számban igen jól teljesített a csapatunk. Tartottunk attól, hogy esetleg nagy szél vár a versenyzőkre, de szerencsére viszonylag jó időt fogtunk ki – részletezte Inger Nikoletta.

Hozzátette, a pálya abszolút alkalmas volt arra, hogy mindenki kihozza magából a maximumot. Örömét fejezte ki, hogy újra itt, Fadd-Domboriban ilyen nagy létszámú versenyen vehettek részt.

– A legfiatalabb kezdő sportolóink is már ügyesen versenyeztek. Most gőzerővel készülünk a következő megmérettetésünkre. Egy hetet edzőtáborozunk, szintén Fadd-Domboriban, egyszóval nagyon jó helyzetben vagyunk, hogy a saját edzőtáborunknak a helyén versenyezhetünk majd – zárta mondandóját az edző.

A megmérettetésre egyébként több mint 60 klub versenyzője érkezett, és 2600 versenyző szállt vízre, szinte az ország összes kajak-kenu sportegyesülete képviseltette magát.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.