EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Sopron

Falstaff Jiří Menzel rendezésében

Giuseppe Verdi Falstaff című vígoperáját láthatják a nézők olasz nyelven július 13-án és 14-én a Fertőrákosi Barlangszínházban a Kassai Állami Opera előadásában. A rendező az Oscar-díjas Jiří Menzel.

A Sopron Classic két hetében a klasszikus zene kap főszerepet az egész városban. A Falstaffot, amely az olasz zeneszerzőzseni legutolsó operája, Verdi mosolygós búcsújának tartják a világtól.


A rendező Jiří Menzel 1967-ben a Szigorúan ellenőrzött vonatokkal beírta a nevét a világ filmtörténetébe, csakúgy, mint a Sörgyári capriccio alkotójaként. Inspirálta filmjeit jó barátja, Bohumil Hrabal, a csehek legendás írója. Menzel alkotásai nálunk is óriási sikert értek el. Több magyar filmben játszott, és színdarabot, opera-előadást is rendezett Magyarországon, mesterkurzusokat tartott.

Négy éve az operarendezésről ezt nyilatkozta: – Az opera-előadás olyan, mint egy szertartás. Mint egy istentisztelet. De nem azért, mert valami hű de nagyon komoly dolog. Ez a találkozásról szól a színészek (énekesek) és a nézők között. Ráadásul sokkal jobb, mint egy film. A film csak árnyékokat kínál a vásznon. A színházban ezzel szemben érezzük annak a színésznek a szívét, aki a színpadon produkálja magát. A mi szívünk is hirtelen ugyanúgy kezd dobogni.

Verdi: Falstaff
Fertőrákosi Barlangszínház
Július 13–14. 20 óra

Jiří Menzel nagy név a szakmában, ő lesz a rendező
Fotó: Pro Kultúra Sopron

A Falstaff is bemutatásra kerül a Sopron Classic keretében.
Fotó: Pro Kultúra Sopron 6 Joseph Marcinsky

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.