EUR: 323,13 Ft
CHF: 287,10 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Sopron

Falstaff Jiří Menzel rendezésében

Giuseppe Verdi Falstaff című vígoperáját láthatják a nézők olasz nyelven július 13-án és 14-én a Fertőrákosi Barlangszínházban a Kassai Állami Opera előadásában. A rendező az Oscar-díjas Jiří Menzel.

A Sopron Classic két hetében a klasszikus zene kap főszerepet az egész városban. A Falstaffot, amely az olasz zeneszerzőzseni legutolsó operája, Verdi mosolygós búcsújának tartják a világtól.


A rendező Jiří Menzel 1967-ben a Szigorúan ellenőrzött vonatokkal beírta a nevét a világ filmtörténetébe, csakúgy, mint a Sörgyári capriccio alkotójaként. Inspirálta filmjeit jó barátja, Bohumil Hrabal, a csehek legendás írója. Menzel alkotásai nálunk is óriási sikert értek el. Több magyar filmben játszott, és színdarabot, opera-előadást is rendezett Magyarországon, mesterkurzusokat tartott.

Négy éve az operarendezésről ezt nyilatkozta: – Az opera-előadás olyan, mint egy szertartás. Mint egy istentisztelet. De nem azért, mert valami hű de nagyon komoly dolog. Ez a találkozásról szól a színészek (énekesek) és a nézők között. Ráadásul sokkal jobb, mint egy film. A film csak árnyékokat kínál a vásznon. A színházban ezzel szemben érezzük annak a színésznek a szívét, aki a színpadon produkálja magát. A mi szívünk is hirtelen ugyanúgy kezd dobogni.

Verdi: Falstaff
Fertőrákosi Barlangszínház
Július 13–14. 20 óra

Jiří Menzel nagy név a szakmában, ő lesz a rendező
Fotó: Pro Kultúra Sopron

A Falstaff is bemutatásra kerül a Sopron Classic keretében.
Fotó: Pro Kultúra Sopron 6 Joseph Marcinsky

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.