2018. december 12., szerda
Gabriella

Sport

Favágók a Hungaroringen

A Pickup & 4×4 Fesztivál keretében, a Hungaroringen rendezik meg  az idei STIHL Timbersports Magyar Nemzeti Bajnokság, ahol a hazai sportfavágás legjobbjai csapnak össze hat versenyszámban.

Július 14-én 11 órától felbőgnek a motorok a Hungaroringen.
Ebben nem is lenne semmi szokatlan akkor, ha nem tudnánk, hogy a lóerők, az erő, az ügyesség és a precizitás harcában ezúttal nem a versenyautók, hanem az ország legjobb sportfavágói és tekintélyes teljesítményre képes motorfűrészeik kerülnek a figyelem középpontjába. A mogyoródi versenypályának Tanpálya Vezetéstechnikai Centrumában kerül ugyanis megrendezésre az idei STIHL Timbersports Magyar Nemzeti Bajnokság.


A megmérettetésen tizenkét versenyző három fordulóban, hat versenyszámban csap össze.
Az első fordulóban underhand chop-ban, stock saw-ban és standing block chop-ban legtöbb pontot elért nyolc sportfavágó jut tovább a második fordulóba, ahol a single buck és a spring board kihívások várnak rájuk. Innen a legjobb hat versenyző kvalifikálhatja magát a döntőbe, vagyis a harmadik fordulóba, ahol a hot saw, mint fő versenyszám vár rájuk. A végső helyezéseket a három fordulóban elért összpontszám határozza majd meg.

A Hungaroring és a fesztivál nézőközönsége azonban a verseny előtt és azt követően sem marad motorzúgás híján. A terepjárók és tuningolt autócsodák mellett Gáborecz István, a STIHL faszobrásza is látványos műsorral készül, szebbnél szebb hölgyek pedig négy STIHL magasnyomású mosóval tisztítják majd meg az akadálypályákról sárosan visszatérő autókat.

A fesztiválra a gyalogos belépők 1990 forintba kerülnek, míg a terepjáróval való behajtásért 4990 forintot kell fizetni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Katinka újra ragyog

    Katinka újra ragyog

    Újra a megszokott győzelmi fokozatba kapcsolt Hosszú Katinka. A kínai Hangcsouban zajló rövid pályás úszó vb-n 400 vegyesen lett aranyérmes.

  • Sahtar vagy Lyon?

    Sahtar vagy Lyon?

    Végéhez közeledik a Bajnokok Ligája csoportköre. Az utolsó játéknapon, a kijevi Olimpiai Stadionban dől el, hogy a házigazda Sahtar Donyeck vagy az Olympique Lyon jut-e be utolsóként a nyolcaddöntőbe.