2018. december 10., hétfő
Judit

Egyéb Szombathely

Fejlesztik a pedagógusképzést

Az ELTE szenátusa július 2-i ülésének határozatával megalakította új szombathelyi egységét, a közvetlen rektori irányítás alatt működő ELTE Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központot (ELTE BDPK). Az intézmény felel majd a komplett pedagógusképzés fejlesztéséért a nyugat-dunántúli régióban. Ezért felülvizsgálják a szombathelyi képzések struktúráját: a népszerűeket tovább erősítik, a régió igényeihez nem alkalmazkodókat kivezetik – áll az Eötvös Loránd Tudományegyetem által kiadott közleményben.

Átalakulások és fejlesztések előtt az egyetem Fotó:CSG

Egyúttal döntöttek arról is, hogy a Berzsenyi Dániel téri épületben megszüntetik az oktatást, az eddig ott folyó tevékenységnek is a Károlyi Gáspár téri létesítményben adnak helyet.


Ennek érdekében a következő két évben 500 millió forintnyi – részben pályázati, részben saját forrásból finanszírozott ­– fejlesztést valósítanak meg a campuson, továbbá hozzávetőleg 300 millió forint értékben lesznek energetikai korszerűsítések.  Az elképzelések szerint megújulnak a nagyobb előadók, illetve a pedagógusképzések infrastruktúra-igényeinek megfelelően újabb tantermeket alakíthatnak ki. Emellett a XXI. század követelményeinek megfelelő, digitális technikával felszerelt távoktató termek is létesülnek, amelyek lehetővé teszik a hallgatók számára a budapesti képzésekbe való online, interaktív bekapcsolódást.

Ezenkívül a sporttudományi képzések infrastrukturális igényeit is figyelembe véve fejlesztések valósulnak meg az intézmény sportlétesítményeiben, a meglevő funkciók javításával, új funkciók hozzáadásával.

Kapcsolódó Cikkek