EUR: 322,06 Ft
CHF: 285,23 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Miskolc

Felrobbantották a malmot

A múlt héten felrobbantották az egykori István malom évtizedek óta használaton kívüli üzemépületét. A robbantást követően az épület az oldalára dőlt.

Az egykori István malom már a XVIII. században is létezett, több ezer ember mindennapi megélhetését biztosította. 1972-ben egy hatalmas tűzvész teljesen elpusztította, de újjáépítették és még hosszú éveken keresztül üzemelt, egészen a 2000-es évek elejéig, amikor is végleg bezárták. A gabonafeldolgozó üzem az elmúlt évtizedben teljesen kihalt, a terület többször is gazdát cserélt. Múlt hét szerdán azonban végleg megsemmisült a város egyik emblematikus, messziről látható épülete.

Felrobbantották a miskolci István malmot – fotó: Vajda János / MTI

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.