EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Miskolc

Felrobbantották a malmot

A múlt héten felrobbantották az egykori István malom évtizedek óta használaton kívüli üzemépületét. A robbantást követően az épület az oldalára dőlt.

Az egykori István malom már a XVIII. században is létezett, több ezer ember mindennapi megélhetését biztosította. 1972-ben egy hatalmas tűzvész teljesen elpusztította, de újjáépítették és még hosszú éveken keresztül üzemelt, egészen a 2000-es évek elejéig, amikor is végleg bezárták. A gabonafeldolgozó üzem az elmúlt évtizedben teljesen kihalt, a terület többször is gazdát cserélt. Múlt hét szerdán azonban végleg megsemmisült a város egyik emblematikus, messziről látható épülete.

Felrobbantották a miskolci István malmot – fotó: Vajda János / MTI

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.