EUR: 323,44 Ft
CHF: 286,50 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Miskolc

Fiatalkorúak raboltak a belvárosban

A hatóságok elrendelték annak a három fiatalkorú elkövetőnek a letartóztatását, akik július 14-én Miskolc belvárosában erőszakkal elvették egy fiatal lány értékeit.

A gyanúsítottak – két lány és egy fiú – késő este Miskolc főutcáján kezdték követni a sértettet és a társaságában lévő másik két fiatalt. Miután leszólították őket, egyikük cipőjét követelték, mire a megrémült lányok közül ketten elszaladtak a helyszínről. A sértett azonban már nem tudott elmenekülni, mert az elkövetők közül a két lány lefogta és a közeli ház falához szorította, majd egyikük tenyérrel nagy erővel a halántékán megütötte, és megfenyegette, hogy adja oda a táskáját és a telefonját, mert ha nem teszi meg, megöli. Ezt követően lerántotta a sértett válláról a táskáját, majd a fiatal lány kezéből kicsavarta mobiltelefonját. A cselekményt a fiatalkorú fiú nevetve nézte végig, társait ezzel is támogatva a bűncselekmény elkövetésében.


A gyanúsítottakat a bűncselekmény helyszínének közelében rövid időn belül elfogta a rendőrség, és a sértettől eltulajdonított értékeket lefoglalták tőlük. A Miskolci Rendőrkapitányság a fiatalkorúakat csoportosan elkövetett rablás bűntettével gyanúsítja, amiért bűnösségük megállapítása esetén a bíróság akár öt év szabadságvesztésre is ítélheti őket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.