EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Miskolc

Fiatalkorúak raboltak a belvárosban

A hatóságok elrendelték annak a három fiatalkorú elkövetőnek a letartóztatását, akik július 14-én Miskolc belvárosában erőszakkal elvették egy fiatal lány értékeit.

A gyanúsítottak – két lány és egy fiú – késő este Miskolc főutcáján kezdték követni a sértettet és a társaságában lévő másik két fiatalt. Miután leszólították őket, egyikük cipőjét követelték, mire a megrémült lányok közül ketten elszaladtak a helyszínről. A sértett azonban már nem tudott elmenekülni, mert az elkövetők közül a két lány lefogta és a közeli ház falához szorította, majd egyikük tenyérrel nagy erővel a halántékán megütötte, és megfenyegette, hogy adja oda a táskáját és a telefonját, mert ha nem teszi meg, megöli. Ezt követően lerántotta a sértett válláról a táskáját, majd a fiatal lány kezéből kicsavarta mobiltelefonját. A cselekményt a fiatalkorú fiú nevetve nézte végig, társait ezzel is támogatva a bűncselekmény elkövetésében.


A gyanúsítottakat a bűncselekmény helyszínének közelében rövid időn belül elfogta a rendőrség, és a sértettől eltulajdonított értékeket lefoglalták tőlük. A Miskolci Rendőrkapitányság a fiatalkorúakat csoportosan elkövetett rablás bűntettével gyanúsítja, amiért bűnösségük megállapítása esetén a bíróság akár öt év szabadságvesztésre is ítélheti őket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.