EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Belföld

Brüsszel megint a migránsokat akarja támogatni az európai emberek helyett

Brüsszel megint a migránsokat akarja támogatni az európai emberek helyett – értékelte a Fidesz-KDNP frakciószövetség szóvivője az Európai Bizottság azon javaslatát, amely szerint migránsonként hatezer euró összegű pénzügyi támogatást nyújtana az Európai Unió az úgynevezett ellenőrzött központok létesítését vállaló tagállamok számára.

Hollik István szerdán újságíróknak nyilatkozva egyértelműen migránspártinak nevezte a javaslatot, és azt mondta: a Fidesz-KDNP arra kéri a kormányt, hogy határozottan utasítsa el a kezdeményezést.


A javaslat újra azt bizonyítja, hogy Brüsszel nem a migráció megállításán, nem a határvédelem megszervezésén, megerősítésén dolgozik, hanem azon: hogyan hozza be és aztán ossza szét a tagállamok között a migránsokat, amelyet már pénzügyi eszközökkel is ösztönözne – értékelt.

“Mi azonban úgy gondoljuk, hogy az európai emberek pénzét nem a bevándorlókra, hanem az európai emberekre kell költeni” – jelentette ki.


“Bármennyiért is akarja Brüsszel megvásárolni a tagállamokat, amíg Magyarországon nemzeti kormány van, hazánkból nem fognak bevándorlóországot csinálni” – szögezte le.

A javaslat szerinte azt bizonyítja, hogy az európai emberek véleménye még mindig nem jutott el az Európai Bizottsághoz, hiszen nem lezárni akarják a határokat, hanem menedzselni a migránsok áthaladását azokon.

A kezdeményezéssel ösztönözni akarják a tagállamokat a már Európában lévő migránsok befogadására – mutatott rá Hollik István, hangot adva annak, hogy a Fidesz-KDNP az alapvető irányt tartja rossznak. Nem menedzselni kell a migrációt, átengedni a migránsokat a határokon, hogy aztán az európai emberek fizessenek utánuk, hanem az unió határain kívül kell elbírálni menedékkérelmüket – jelentette ki.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Magyarországon ma a zsidó közösség biztonságban és nyugodalomban élhet

    Magyarországon ma a zsidó közösség biztonságban és nyugodalomban élhet

    Magyarországon ma a zsidó közösség biztonságban és nyugodalomban élhet, büszkék vagyunk a múltunkra, hagyományainkra, és úgy gondoljuk, hogy Magyarországon és Budapesten nemcsak múltja, hanem jelene és jövője is van a zsidó közösségnek – mondta Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija vasárnap Budapesten, a közösség két új Duna menti zsinagógájának és két új tóratekercsének avatási ünnepségén.