EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Sopron

Figaro itt, Figaro ott!

Rossini állítólag tizenhárom nap alatt írta meg élete legsikeresebb művét, A sevillai borbélyt, a vígopera műfajának legismertebb, legtöbbet játszott darabját. A Fertőrákosi Barlangszínházban július 6-án és 7-én látható az előadás. A Győri Nemzeti Színház és a Szegedi Nemzeti Színház koprodukciója mindent hordoz magában, amitől a műfaj kedvelői jól szórakoznak majd a vidám, humoros elemekkel átszőtt előadáson.

Remek énekesek, különleges díszlet- és látványvilág, no és persze örökzöld operaslágerek várják a nagyérdeműt. Ezek a dalok közismertek, Figaro belépőjét ma is szívesen dúdolják az emberek – még az Oscar című Stallone-film nyitányának is ezt választották a rendezők. Garantálhatóan jókedvük lesz, ha bravúros énekléssel hallhatják Basilio rágalomáriájának dallamait vagy Rosina áriáját.
A sevillai borbély vár mindenkit most is Fertőrákosra, ahol a nézők is meggyőződhetnek arról, hogy Figaro itt és Figaro ott is van.


Fotó: Pro Kultúra Sopron / Gordon Eszter

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.