EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,69 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Belföld

Folyamatosak a béremelések az egészségügyben

Folyamatosak a béremelések az egészségügyben, ezért nem igaz, hogy nem lesz szakember; a kiszámítható emelkedés miatt nem fogják elhagyni az országot az ágazatban dolgozók – közölte a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ) elnöke az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Cser Ágnes azt mondta, sikerült elfogadtatni a kormánnyal a november 8-ára esedékes nyolcszázalékos bérfejlesztést, amelyet január 1-jétől kapnak meg az érintett dolgozók.


Úgy fogalmazott, a felzárkóztatás elindult, és jó irányba tart, egy-egy orvos illetménye, és ezzel a keresete is több százezer forinttal nőtt, valamint a szakdolgozóknál is komoly bérfejlesztést értek el.

A szociális ágazatban azonban nagy a lemaradás, mert egyelőre csak az egészségügyi szakképesítéssel rendelkezőknél érték el, hogy megkapják ugyanazt, mint az egészségügyben foglalkoztatottak – tette hozzá.


A szakszervezet a munkavállalók élet- és munkakörülményeit is szeretné javítani. Meg kell nézni azt is, mit lehet tenni azért, hogy összehangolják a bérfelzárkóztatást és a nemzetgazdasági teljesítőképességet. Az egyik következő nagy cél az, hogy előrehozzák a 2019-es, novemberi bérfejlesztést – tudatta Cser Ágnes.

Kapcsolódó Cikkek

  • Csúcson a magyar gazdaság! Még tovább nőtt a GDP-előrejelzés!

    Csúcson a magyar gazdaság! Még tovább nőtt a GDP-előrejelzés!

    A harmadik negyedévi 4,9 százalékos, az EU-ban az egyik leggyorsabb növekedés után, más előrejelzőkhöz hasonlóan a GKI is emelte – 4,5-ről 4,6 százalékra – idei GDP-előrejelzését, ugyanakkor 2019-re fenntartja 3,2 százalékos várakozását – közölte a GKI az MTI-vel.

  • Gondoskodás minden élethelyzetben

    Gondoskodás minden élethelyzetben

    Az önellátásra képtelen gyermeküket ápolók és a súlyos fogyatékkal élő hozzátartozóikról gondoskodók egyaránt számíthatnak az anyagi megbecsülésre, ami összesen több mint ötvenezer családot érint hazánkban.