EUR: 322,71 Ft
CHF: 276,10 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Budapest VIII.kerület

Folytatják, amit elkezdtek

Lényegi változás nem várható: Józsefváros fejlesztése az eddig megszokott lendülettel folytatódik – ígéri Sára Botond, aki vasárnap magabiztosan nyerte a városrészben kiírt időközi polgármester-választást.

A józsefvárosi szavazók többsége elégedett az önkormányzat munkájával – ezt tükrözi az az eredmény, ami július 8-án az időközi polgármester-választáson született. A voksok többségét ugyanis Sára Botond (Fidesz–KDNP) nyerte, aki eddig alpolgármesterként vett részt a kerület irányításában, tehát komoly része van azokban az eredményekben, amelyeket elődje, Kocsis Máté (Fidesz–KDNP) vezetése alatt ért el Józsefváros.


Az időközi választást azért kellett kiírni, mert Kocsis Máté sikeresen indult az országgyűlési képviselői tisztért, amely jogilag összeférhetetlen a polgármesteri poszttal. Sára Botond egyértelmű sikerét a számok mutatják: az NVI adatai szerint rá 8269-en szavaztak (62,85 százalék), Győri Péterre (független) 4787-en (36,39 százalék), míg Fehérvári Zsolt Istvánra (Magyar Munkáspárt) 100-an (0,76 százalék).

Sára Botond szerint a választók nagy felhatalmazást adtak számára az eddigi fejlesztések folytatásához
Fotó: Mészáros Diána

Kocsis Máté országgyűlési képviselő így értékelte a szavazás eredményét: – A végeredmény azt mutatja, hogy ebből a bevándorláspárti ellenzékből sem külön-külön, sem együtt, összefogva nem kérnek a választók.


Sára Botond értékelése szerint az összefogás inkább a Fidesz–KDNP mellett áll, hiszen sokan támogatták a kerületen, de még a fővároson kívülről is. Rámutatott arra is, hogy a választók komoly felhatalmazást adtak neki az eddigi fejlesztések folytatásához, emellett szerinte a biztonságra, a rendre és a fejlődésre szavaztak.

A jogász végzettségű, alpolgármesterként hat éve dolgozó politikus elmondta: – A városrehabilitációs program folytatásához, annak bizonyos elemeihez – például a Blaha Lujza tér és az Orczy-negyed felújításához – külső segítségre lesz szükség. Ezért nagyon fontos, hogy a következő polgármester is jó viszonyt ápoljon az Országgyűléssel és a kormánnyal. A lakosok megkérdezése alapján a kerületben élőket a köztisztaság kérdése foglalkoztatja leginkább – ami összekapcsolódik a hajléktalanság problémájával –, továbbá az egészségügyi ellátás helyzete. Ezek azok az ügyek, amelyeken van mit javítani.

Kapcsolódó Cikkek

 • Könyv készül a 70-es évek nagy színházi rendezőjéről

  Könyv készül a 70-es évek nagy színházi rendezőjéről

  Az Angyalföldön lakó színész, táncos, rendező színházi koreográfus mindig kitalál valami érdekeset. Legutóbb most pedig a 60-as, 70-es évek nagy színházi egyéniségéről volt Kazán István rendezőről, színészpedagógusról szerkeszt egy könyvet.

 • A Madárfészekben találkoztak a kezdők

  A Madárfészekben találkoztak a kezdők

  Az Újpesten található Madárfészek Ökölvívó Akadémia adott otthont az I. Kezdők Ökölvívó Találkozójának, ahol tehetséges fiatalok léptek szorítóba bemutató- és edzőmérkőzéseken.

 • Cél a harmadik csillag

  Cél a harmadik csillag

  A harmincadik bajnoki cím megszerzése, azaz a harmadik csillag megszerzése a célja az előttünk álló NB I-es labdarúgó bajnokságban a Ferencváros csapatának.