EUR: 323,51 Ft
CHF: 287,79 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Szombathely

Főszerepben az ifjú sólymok

A kosárlabda került fókuszba a Szombathelyi Ifjú Sólymok Kosárlabda Sportegyesület által szervezett napközis sporttáborban, ahol az ezüstérmes Falco KC profi sportolóival is találkozhattak a szombathelyi kosaraspalánták.

A kosárlabda alapjaival ismerkedtek a táborban Fotó: hungarysport.hu

Mivel a Falco KC NB I-es kosárlabdacsapata a tavalyi sikeres bajnoki évad után idén is megküzdhetett a bajnoki címért, a sárga-feketék népszerűsége mindenkire hatott: az ifjú sólymoknak szervezett kosárlabdatábor után is szép számmal érdeklődtek.


A Szombathelyi Ifjú Sólymok 7–14 éves korú fiúk és lányok részére két turnusban, június 18-tól 22-ig, illetve június 25-től 29-ig szervezte meg a foglalkozásokat. A gyerekek reggel fél 8-ra érkezhettek és egészen délután fél 5-ig maradhattak, közben meleg ebédet is biztosítottak számukra.

Szarka Zsuzsanna táborvezető érdeklődésünkre elmondta: azoknak, akik már jártak edzésekre, a tudásuk megerősítésében, akik pedig most ismerkedtek meg a sportággal, azoknak az alapok tanulásában, a felzárkózásban segítettek.


– Szombathelyen nagy volt a kínálat a táborok, azon belül is a sporttáborok tekintetében, ennek ellenére nagy volt az érdeklődés, hiszen az első héten 45, a második héten 33 gyerek táborozott nálunk. A tudásszint és a korosztály alapján három csoportban, fiatal edzőkkel és a Falco KC utánpótláscsapatának kosarasaival dolgoztunk. A programban az általános ügyességfejlesztés mellett koordinációs képességfejlesztés, labdás ügyességfejlesztés, technikai képzés, játékok, versenyek, filmek megtekintése is szerepelt – fogalmazott a táborvezető.

Élmény is, tanulás is Fotó: hungarysport.hu

Nagy népszerűségnek örvendett a Falco KC ezüstérmes sportolóival, Hódi Patrikkal, Dancsecs Andrással és Kovács Bencével történő találkozás – mesélte a 13 éves Schmidl Bíborka,  aki a Brenner iskolából érkezett és két hetet töltött a kosártáborban.

– Az alapokat újra átvettük, begyakoroltuk és új dolgokat is sikerült elsajátítanom. Úgy érzem, nagyon sokat tudtam fejlődni. Nagy élmény volt, amikor a Falco-játékosok meglátogattak bennünket és kérdéseket tehettünk fel nekik – mondta a Szombathelyi Sportiskola ifjú kosarasa, aki már most tudja, hogy jövőre is visszatér a táborba.

Kapcsolódó Cikkek