EUR: 331,08 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Belföld

Fotóstúrát szervez nosztalgiatrolival a BKV

Különleges programra invitálja a fotózni és nosztalgiázni szeretőket szombaton a BKV.

A hetvenes évek formáit és hangulatát hordozó ZiU-9-es trolibuszon utazva a retró korszak elevenedik majd meg, hiszen a város egy-egy emblematikus pontján kiszállva, a 2013-ban felújított piros járműről is készíthetők fényképek háttérben a főváros emblematikus tereivel és épületeivel – közölte a közlekedési vállalat az MTI-vel.


A Szovjetunióban 1980-ban gyártott, Budapesten 2012-ig utasforgalomban is közlekedő trolibusz a 77-es járat Puskás Ferenc Stadion (Ifjúság útja) végállomásáról indul délelőtt. A Kossuth Lajos teret, a Keleti pályaudvart, a Károly körutat is érintő fotós meneten nosztalgiajeggyel lehet részt venni, amelyet a helyszínen lévő kalauz árul majd.

Az Örs vezér terén egy hosszabb pihenőt tartanak, a ZIU-9-es utolsó fotómegállója pedig a Fővám téren lesz. Onnan a nosztalgiajármű a 83-as járat garázsmeneti útvonalán áll be telephelyére. A közben útba ejtett nagyobb forgalmú leszállóhelyek a Kálvin tér, a Harminckettesek tere, az Orczy tér és a Könyves Kálmán körút lesz. A troli a Salgótarjáni utcai garázs bekötő útján lévő megállóhelyig szállít utasokat.

Kapcsolódó Cikkek

  • A gyermek a jövő közösségeinek az alapja

    A gyermek a jövő közösségeinek az alapja

    A gyermek a jövő közösségeinek alapja, a magyar jövőt azok a gyerekek és az ő gyermekeik fogják alakítani akiket ma vállalnak a szüleik – mondta az MTI-nek az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Veresegyházán szombaton.