2018. december 10., hétfő
Judit

Egyéb XIX.kerület

Fővárosi támogatással épül újjá a kispiac

Megkezdődött a wekerlei kispiac felújítása, amelyre 110 millió forintot nyert a kerület a Fővárosi Önkormányzat Tér_Köz pályázatán. A kispest.info emlékeztet, a kerület csak azért nyerhetett erre forrást, mert Dódity Gabriella és Ékes Gábor (Fidesz–KDNP) képviselők kiharcolták, hogy az önkormányzat nyújtson be pályázatot a felújításra, mert Gajda Péterék (MSZP) meg sem próbálták.

Elkezdték a munkálatokat

Fővárosi támogatással Wekerle arculatához illő új piac épül, amely várhatóan év végére megnyitja kapuit − adta hírül a kispest.info. A wekerletelepi kispiac vasárnap kivételével minden nap nyitva tart. Az állandó üzletekben vegyes élelmiszert, hús- és hentesárut, vágott baromfit, valamint zöldséget és gyümölcsöt lehet kapni. Népszerűsége töretlen, és nem csak a kerület lakói között. Korábbi állapota azonban igencsak méltatlan volt a városrészhez. A több mint száz évvel ezelőtt népi szecessziós stílusban épült házakból álló telepet ugyanis 2011-ben műemléki jelentőségű területté nyilvánították. Az új projekt pedig egy építészetileg, örökségvédelmileg és kereskedelmileg is helytálló megoldást kínál erre a problémára.


Fővárosi segítség a piacnak

A felújításnak köszönhetően egy új piacépületet alakítanak ki. A kétszárnyú épület a Nádasdy utca és a Gutenberg körút oldalán húzódik majd, a terület a Pannónia út felé nyitott lesz, éjszaka kerítéssel és kamerával védik. Parkolási lehetőséget továbbra is a Gutenberg körúton biztosítanak. Az állandó piactér az új épületek, valamint a telekszabályozás miatt a mostani felére csökken, kiegészülve egy fedett, de nyitott térrel. A Pannónia úti szakasz füves terület lesz, az út mentén visszapótolják a korábbi oszlopos fasort, és néhány dézsás növényt is kihelyeznek. A kereskedelmi egységek mellett egy 32 négyzetméteres közösségi helyiség is épül egy 35 négyzetméteres zárt udvarral.

Ilyen lesz a tervek szerint

Címkék

Kapcsolódó Cikkek