2018. december 12., szerda
Gabriella

Sport

Fradi: Irány Európa!

Ma este 19 órakor hazai pályán fogadja a Ferencváros az izraeli Maccabi Tel Aviv csapatát az Európa Liga-selejtezők első fordulójában. Jó jel lehet a meccs előtt, hogy a Fradi eddig 23 alkalommal indult az EL-ben, illetve annak elődeiben, és 18-szor sikerrel túljutott az első párharcon.

A két együttes között minimális az értékbeli különbség, a Transfermarkt szerint a Fradi 5,5 milliárd forintot ér, míg az ellenfél 6,4 milliárdot. A találkozón a főszereplő hazai oldalon Varga Roland lehet, a 28 éves szélső még a Győr színeiben találkozott a Maccabival.


„Nincsenek túl jó emlékeim a párharcról, hiszen otthon és idegenben is kikaptunk. Öt év eltelt azóta, ezalatt sokat változott a csapat összetétele, de természetesen felkészültünk belőlük, és kielemeztük, mik az aktuális erősségeik és gyengéik” – idézi Vargát a fradi.hu.

A másik oldalon az első számú gólfelelős az izlandi Vidar Örn Kjartansson lehet. Összehasonlítottunk a két támadó tavalyi eredményeit.


A Ferencváros–Maccabi Tel Aviv összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti 19 órától.

 

Varga Roland

Kor: 28

Meccsek: 33

Gól: 20

Gólpassz: 6

Érték: 324 millió forint


MTI Fotó: Illyés Tibor

Vidar Örn Kjartansson

Kor: 28

Meccsek: 35

Gól: 15

Gólpassz: 4

Érték: 812 millió forint

Forrás: www.maccabi-tlv.co.il

 

Az Újpest idegenben kezd

A Magyar Kupa-győztes Újpest FC Azerbajdzsánban kezdi meg az Európa Liga-selejtezőket, méghozzá a Neftci együttese ellen. Roberto Bordin, a Neftci vezetőedzője bízik abban, hogy számukra kedvező eredmény születik a találkozón. Elmondása szerint kielemezték a lila-fehérek játékát. A Neftci–Újpest FC mérkőzést a Duna World élőben közvetíti 19 órától.

Kapcsolódó Cikkek