2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Sport

Franciaország a futball trónján

Előzetesen minden adott volt ahhoz, hogy a moszkvai Luzsnyiki Stadion 78 ezer szurkolója méltóképpen ünnepelhesse meg a futball és az egész sportvilág legfontosabb eseményét, a labdarúgó-világbajnokság döntőjét.

Valamivel több horvát szurkoló volt a stadionban, mint francia, ám az MTI szerint 71 különböző nemzetbeli drukker nézte a találkozót élőben. Érdekesség, hogy rengeteg brazil váltott jegyet a döntőre, vélhetően azért, mert előzetesen közülük sokan biztosra vették, hogy Neymarék ott lesznek a fináléban.


Nos, ő és társai helyett Mbappét, Griezmannt, a másik oldalon pedig Modricot vagy éppen Mandzukicot láthattuk.
Utóbbi hamar fontos szereplőjévé is vált a döntőnek, igaz, aligha így képzelte: a 18. percben egy francia beívelést csúsztatott a saját kapujába, ezzel vezetett az 1998-as világbajnok, Horvátország pedig az egyenes kieséses szakaszban negyedszer is hátrányba került. A horvátok nem roppantak össze, Perisic bombájával egyenlítettek, a szünet előtt azonban történelmi  pillanat  következett:  éppen  Perisic  kezezett a saját tizenhatosán belül, amit a bíró nem vett észre, de videós kollégái igen. Pitana bíró némi tévézés után büntetőt ítélt, Griezmann pedig be is lőtte, így ismét Franciaország állt nyerésre.

A szünet után felpörögtek a kékmezesek: előbb Pogba, majd Mbappe vágott nagy gólt, de Lloris pökhendisége miatt (ki akarta  cselezni Mandzukicot, aki lecsapott a labdára, és  zépített) ismét  felszívták magukat a szomszédaink. A hajrára viszont nem volt már lendület Rakiticékban, így Franciaország felébresztette álmából Horvátországot, és megnyerte második vb-trófeáját.

Kapcsolódó Cikkek