EUR: 323,42 Ft
CHF: 287,97 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Székesfehérvár

Gázálarcokat is vittek a táborba

A Napraforgó Napközis Táborban vendégeskedtek július 11-én az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonái. A bemutatóval egybekötött látogatás fénypontja volt, mikor a gyerekek felpróbálhatták az egyenruhások szabványos védőruházatát és a gázálarcot. 

A zászlóalj terepjárójára rengeteg táborozó volt kíváncsi Fotó: MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj

A Napraforgó Napközis Tábor második turnusának gyerekei nagy örömmel fogadták a Bregyóba kiérkező MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonáit.
A növendékek a vegyivédelmiek legfőbb felszerelését, eszközeit próbálhattak ki a táborban. A legnagyobb sikere a terepjárónak, a vegyivédelmi védőruhának és a gázálarcnak volt, utóbbit fel is próbálhatták a táborozók.
 Csaba Tibor alezredes, parancsnokhelyettes elmondta lapunknak: az ilyen alkalmak remek lehetőséget teremtenek arra, hogy a gyerekek megismerkedjenek a katonákkal és a hivatással, amit képviselnek.

A napközis táborban egész héten különleges programokkal várták a gyerekeket Fotó: MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj

– Már ebben a korban is szeretnénk megszólítani a fiatalokat. Természetesen a bemutatók mindig felkeltik az érdeklődésüket és ilyenkor minden kislány, kisfiú leghőbb vágya lesz, hogy katonának álljon. Mi szeretnénk, ha ez az érdeklődés a jövőben igazán megérne bennük, hiszen nem titkolt célja a zászlóaljnak a toborzás – mondta el a parancsnok.

A hét további részében sem unatkoztak a gyerekek: csütörtökön egészségfejlesztéssel foglalkoztak, majd kerékpáros ügyességi versenyek, illetve baleset-megelőzési programok következtek a rendőrséggel, pénteken pedig dr. Berkényi Tamás, a Vadmadárkórház állatorvosa látogatta meg a résztvevőket.


Kapcsolódó Cikkek